Sivil toplum çalışanları Çeşme'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Sivil toplum çalışanları Çeşmede buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 18:39

Sivil toplum çalışanları Çeşme'de buluştu

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesine 8 ülkeden gelen sivil toplum çalışanları, Erasmus Plus Programı çerçevesinde düzenlenen 'STK'lar için Halkla İlişkiler Geliştirme' eğitimine katıldı.

Türkiye, Norveç, Estonya, Letonya, İngiltere, Portekiz, Kıbrıs Rum Kesimi ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen 28 sivil toplum çalışanı, 'STK'lar için Halkla İlişkiler Geliştirme' eğitimine katıldı. Avrupa Birliği Bakanlığı'nın desteğiyle, Erasmus Plus programı çerçevesinde, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından fonlanan proje kapsamında Çeşme'ye gelen sivil toplum çalışanları, Çeşme'deki İmece Derneği'ni de ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. 24 Mayıs'ta 8 ülkeden Çeşme'ye gelen 28 sivil toplum çalışanının eğitim çalışmaları 30 Mayıs'ta son bulacak. Proje kapsamında Türkiye adına eğitime katılan Dinamik Gelişim Derneği Başkanı Zekeriya Dündar, sivil toplum çalışanlarının çalışmaları, hedef kitleleri, sosyal medya ve kurumlarla ilişkileri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Proje Koordinatörü ve Eğitmeni Umut Şaşmaz ise 5 günlük eğitim için 18 ile 35 yaşları arasında Norveç'ten Greenpeace ve Kızılhaç temsilcilerinin geldiğini belirterek, "İngiltere ve Portekiz'den önemli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de var. Her biri kendi tecrübelerini paylaşıyorlar. Halkla ilişkiler olmadan hem yeterli tanıtım yapılamıyor hem de yeterli destek alınamıyor. Bu projeyle, her türlü sivil toplum kuruluşunun yaptığı çalışmalarının görünürlülüğü ve bilinirliliğini arttırmayı ve böylece kuruluşların kapasitesini, bütçelerini arttırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

15 BİN SIĞINMACIYA DESTEK

Derneklerine ziyarette bulunan 8 ülkeden gelen sivil toplum kuruluşu çalışanına İmece Derneği'nin çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini ifade eden dernek başkanı Ali Güray Yalvaçlı da "Sığınmacılarla ilgili çalışmaya iki sene önce başlamıştık. Çeşme'deki sığınmacı krizi dindikten sonra biz de İzmir bölgesindeki sığınmacılara yardım etmeye başladık. Yaklaşık olarak ayda 15 bin sığınmacıya düzenli olarak destek götürebiliyoruz. Sadece temel ihtiyaç malzemeleri değil, eğitim faaliyetlerine de başladık. Okuma yazma ve Türkçe dil dersleri veriyoruz. Ayrıca iş geliştirme programına başladık. İzmir'de bir workshop açtık. Kadınlar, çocukları ile beraber gelip çalışabiliyorlar. Aile bütçelerine katkıda bulunabiliyorlar. Oraya gelemeyecek durumda olan kadınların evlerine dikiş makinesi ve kumaş gönderiyoruz. Amacımız ev kadınlarına faydalı olmak. Derneğimize ziyaretimize gelen sivil toplum kuruluşu çalışanlarına bütün bu çalışmalarımız hakkında brifing verdik" diye konuştu.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!