Siverek'ten kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Siverekten kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 18:17

- Kur'an-ı Kerim tilaveti yarışması düzenlendi

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Siverek ilçesinde "Kur'an-ı Kerim Tilaveti" yarışması düzenlendi.

Sami Yusuf Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen yarışmada öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumak için yarıştı. Yarışmada dereceye giren Merve Çınar, Zeynep Uçmak ve Reyhan Kum’a çeşitli hediyeler verildi.

İlçe Müftüsü Burhan Barut, yaptığı açıklamada, imanlı bir neslin yetişmesinin Kur'an-ı Kerim ile mümkün olduğunu söyledi.

Öğrencileri tebrik eden Barut, "Bugün okulumuz tarafından en güzel Kur'an okuma yarışmasına biz de gözetmen olarak katıldık. Bu sayede öğrencilerimizi tebrik ediyoruz, okul yetkililerinin sınıflar arası öğrencilerin başarılarını pekiştirmek amacıyla böyle faydalı hayırlı işler yaptıkları için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

- Siverek Belediyesi şiir yarışması düzenleyecek

Siverek Belediyesi tarafından liseler arası şiir yarışması düzenlenecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, yaptığı açıklamada, yarışmanın temasının barış ve kardeşlik olacağını söyledi.

Şiir yarışmasını Şair Cahit Zarifoğlu anısına düzenleyeceklerini belirten Postacı, şunları kaydetti:

"Bugün ülke olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz yarışmamızı barış ve kardeşlik teması üzerine gerçekleştireceğiz. Geleneksel hale getirdiğimiz şiir yarışmamızda her sene Siverek’in yetiştirdiği değerler adına yapıyoruz. Birincisini Şair Cahit Zarifoğlu anısına gerçekleştirmiş ve bu yarışmada derecelere girenleri ödüllendirmiştik. 2016 yılı geleneksel şiir yarışmamızda jüriliğini kendisinin yapacağı Siverekli edebiyatçı, yönetmen ve ayrıca şair olan Mehmet Ragıp Karcı adına düzenlemeyi uygun gördük."

Postacı, yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verileceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!