Sivas'ta 'usulsüz dinleme' davası sanıkları polislere ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta usulsüz dinleme davası sanıkları polislere ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 18:00

Sivas'ta 'usulsüz dinleme' davası sanıkları polislere ceza yağdı

Haberin Devamı

Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında dava açılan 15 polisten 9'u, 'usulsüz dinleme', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından 7.5 yıldan 45 yıla değişen oranlarda hapis cezasına çarptırıldı.
13 Mart'ta 2015'te düzenlenen operasyon kapsamında suç işlemek için örgüt kurma ve çeşitli kurum ve kuruluşlardaki kişileri usulsüz dinleme iddiasıyla haklarında dava açılan aralarında emniyet müdürü ve polislerin bulunduğu sanıklar hakkında karar çıktı. Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, 7 tutuklu ve 7 tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Firari sanık 2'nci Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Sarıaslan ise katılmadı.
Sanıklara son sözleri sorulduktan sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, 'usulsüz dinleme', 'resmi belgede sahtecilik', 'silahlı terör örgütüne üye olmak' gibi suçları işledikleri gerekçesiyle sanıklardan firari 2'nci sınıf Emniyet Müdürü Ömer Sarıaslan'a 45 yıl 5 ay, Hasan Gürkan'a 41 yıl 11 ay 15 gün, 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü ve Sivas eski İstihbarat Şube Müdürü Fatih Akpınar'a 25 yıl 10 ay, Komiser Melih Akdemir'e 23 yıl 4 ay ve polis memurları Ömer Yorulmaz'a 23 yıl 4 ay, Celil Köseler'e 21 yıl 10 ay 15 gün, Raşit Örnek'e 15.5 yıl, Hasan Düşünceli'ye 15.5 yıl, Levent Şahin'e 7.5 yıl hapis cezası verdi. Kararın ardından tutuksuz sanık Hasan Düşünceli ve Levent Şahin'in tutuklanmasına karar veren mahkeme heyeti, firari sanık Ömer Sarıaslan'ın hakkında çıkarılan yakalama kararının devamına hükmetti.
Sanıklardan İ.A., Z.K., Ş.P., H.O.A., A.S. ve M.Ö. ise beraat etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!