Sivas'ta su sayaçları yenilenecek

Güncelleme Tarihi:

Sivasta su sayaçları yenilenecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 15:19

Sivas'ta su sayaçları yenilenecek

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü(SİBESKİ) 2016 yılında yapılan çalışmalar ve 2017 yılı hedefleri hakkında bilgi verdi. Kentte eskiyen 85 bin adet su sayacının değiştirileceği açıklandı. 

Atık Su Arıtma Tesisinde düzenlenen toplantıda SİBESKİ Müdürü Levent Olgun, Belediye Başkanı Sami Aydın'a 2016 yılında yapılan çalışmalar ve 2017 hedefler hakkında bilgi verdi.

SORUNLU HAT YENİLENECEK

Başarılı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aydın, "2016 yılında yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hatlarında yaklaşık 60 kilometrelik bir hat çalışması yaptınız, bu çok ciddi bir rakam. 2017 yılında da 65 kilometrelik bir hat çalışmamız olacak. İçme suyu depoları da içler acısı bir durumdaydı, yaptığınız yenileme çalışmasıyla pırıl pırıl oldu, hepinize teşekkür ediyorum. Geçen yıl bu zamanlarda Paşabahçe hattında sürekli sorun yaşıyorduk. Bu sıkıntıyı giderdik ancak bu yılda aynı sıkıntıyı Celal Bayar Kavşağı ile Halil Rıfat Paşa Köprüsü arasındaki hatta yaşıyoruz. Burası asbest hattı değil polietilen hattı bu bize malzeme alımında dikkatli olmamız gerektiğini, kabul heyetlerimizin dikkatli olması gerektiğini gösteriyor. Orada döşenen boruların çürük boru olması nedeniyle 2017 yılında o hattı yenileyeceğiz. 2012 yılında yapılan ve en az 50 yıl garantili olması gereken boruların böyle olması Sivas belediyesi gibi bir kurumunda bunu kabul etmesi bizim açımızdan sorgulanması gereken bir durum" ifadesini kullandı.

SU SAATLERİ DEĞİŞECEK

Genel anlamda kayıp kaçak oranında azalmalar görüldüğünü belirten Başkan Aydın, "Özellikle 2016 yılında yapılan çalışmalarda ciddi bir düşüş söz konusu ilave yapacağımız çalışmalarla bunu daha da aşağı çekmeyi planlıyoruz. 130 bin su abonemiz var bu abonelerin 85 bini eski sayaçları bu sayaçlar ömrünü tamamladığı için kesinlikle değişmemiz gerekiyor. Yasaya göre 10 yılı aşan sayaçların değişmesi gerekiyor. Ancak eski sayaçlarla ilgili hem evini kiraya verenler sorunlar yaşıyor, hem kiracılar sorunlar yaşıyor hem de belediye olarak bizler sorunlar yaşıyoruz. Bu nedenle biz eski sayaçların tamamını akıllı sayaçlarla değiştirme kararı aldık. Bunu da ilgili firmalarla görüşerek vatandaşın ödeyebileceği şekilde taksitlendireceğiz. 2017 yılında eski sayaçların komple değiştirilmesini bekliyoruz. Belediye Meclis kararımızı aldık. Böylelikle vatandaşların mağduriyetini de gidermeyi amaçlıyoruz" dedi.

Başkan Aydın kentin farklı bölgelerinde vatandaşların hizmet alması amacıyla kullanılan su yükleme noktalarına da değinerek, "Vatandaşlarımızı ödeme yapması için belediyeye mahkum etmiyoruz. Şehrin muhtelif bölgelerinde ödeme noktaları oluşturduk. Bu yıl da ilave 4 nokta hizmete girecek. Vatandaş kendi bölgesinde belediye ile ilgili bütün ödemelerini yapabilecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!