Sivas'ta sivil toplum kuruluşlarından 'Kerkük' tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Sivasta sivil toplum kuruluşlarından Kerkük tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 16:31

Sivas'ta sivil toplum kuruluşlarından 'Kerkük' tepkisi

Haberin Devamı

Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kerkük'teki resmi binalara Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının asılmasına tepki gösterdi.
Türk Ocakları, Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen, Türkiye Kamu Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Güvenlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, Kerkük'teki resmi binalara IKBY bayrağı asılmasıyla ilgili Türk Ocakları Sivas Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Sivil toplum kuruluşları adına basın billdirisini okuyan Türk Ocakları Sivas Şube Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bozdoğan, şunları söyledi:
"Tarihi Türk şehri Erbil başkent yapıldı, şimdi de Kerkük'e bezlerini astılar. Barzani'nin Türkiye ziyaretinde şanlı bayrağımızla birlikte göndere çekilen bez parçasına karşı gösterilen müsamahanın azdırdığı Kuzey Irak yönetimi, Türk şehri Kerkük'te Türkçeyi evleri hapsetme yoluna girdi. Bu, oradaki Türklerin karanlığın dibine düştüğü anlamına gelmektedir. Suriye ve Irak'ta bin yıllık Türk varlığı tehdit altındadır. Türkmeneli coğrafyasının silinmesi karşısında tarihi sorumluluğunu yerine getiremeyecek olanlar, Türk milletinin ve tarihin huzurunda vebal altındadırlar. Türk Devleti Kuzey Irak yönetimine ve Irak hükümetine bölgeyle ilgili kesin ve net tavrını açıkça bildirmelidir. Kerkük'te Kuzey Irak yönetiminin bezinin resmi dairelere asılması kararı bardağı taşırmıştır. Dışişleri Bakanlığı endişe belirtme dışında daha kararlı ve sert bir uyarıda bulunmalıdır. Türkmen varlığının silinmesi istikametindeki adımlara dur demelidir. Türkiye'nin güvenliği ve bütünlüğü Kerkük'ten, Telafer'den, Tuzhurmatu'dan, Bayırbucak'tan geçer. Türmeneli'ndeki Türk varlığının korunması hem insani hem de milli bir vazifedir. Çünkü bu topraklar Anadolu'dan daha eski zamandan beri Türk vatanıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!