Sivas'ta Selçuk Anadolu Lisesi yenilenecek

Güncelleme Tarihi:

Sivasta Selçuk Anadolu Lisesi yenilenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 15:03

Sivas'ta Selçuk Anadolu Lisesi yenilenecek

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül, Selçuk Anadolu Lisesi öğretmenleri ve velileri ile kahvaltılı programda bir araya geldi. Vali Gül programda lise binasının yenilenmesi için çalışma yapılacağını söyledi.
Öğretmenevinde düzenlenen programa Vali Gül’ün yanı sıra eşi Gülden Gül, Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da katıldı. Vali Gül, rutin olarak yapılan halkla buluşma toplantılarına ilaveten eğitim değerlendirme toplantılarının da yapılmaya başlandığını söyledi. Her hafta sonu bir ya da iki okulun öğretmenleri ve velileri ile bir araya geleceklerini ifade eden Gül, "Bu toplantılarda ana tema olarak okulun öğretmenleri tarafından ve veliler tarafından dile getirilecek olan sorunları alacağız ve bunları bir takvim içerisinde çözmeye çalışacağız" dedi. Sivas'ın eğitim konusunda çok şanslı bir il olduğunu ifade eden Gül, "Milli Eğitim Bakanımızın varlığı Sivas'taki eğitimin sorunlarına adeta bir açık çek gibi. Sivas’ın diğer sektörlerde olduğu gibi eğitimde de çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Şu an milli eğitimde devam eden yatırımlarımızın miktarı 220 milyon lira. Buna küçük onarımlar ve sonradan ilave edilen yatırımlar dahil değil. Bu rakam bir önceki senenin yaklaşık 3 katı. Onarımlarla ilgili harcanan rakam bir önceki senenin yaklaşık 12 katı eğitim ve öğretime harcanın bir para var" diye konuştu.
Selçuk Anadolu Lisesi'nin sorunlarını bildiğini belirten Vali Gül, "Bu okulumuzun öğrencileri seçilmiş öğrenciler. Velileri de yine öyle. Bu toplantıya katılımlarınızdan da bunu görüyoruz. Selçuk Anadolu Lisesi’nin sorunlarını da biliyoruz. Öncelikle tarihi binanın restorasyona ihtiyacı var. 30 bin metrekarenin üzerinde büyük bir bahçesi var. Bu alanın çevre düzenlemesine ihtiyacı var. Köklü okulların bu tür dezavantajları var. Yapıldığında dönemin şartlarına göre en iyi şekilde yapılıyor. Ama bugünkü şartlarda bizim en kötü okulumuzun fiziki şartları bile eski okulların fiziki şartlarından çok çok iyi. 1960 yılında yapılan bir pansiyonumuz var. Burası da günümüz şartlarına uygun değil. Burasının da yenilenmesi lazım. Tarihi binanın restorasyonunun ve çevre düzenlemesinin yapılması lazım. Bunlarla ilgili yol haritamız iki şekilde olacak. Birincisi kısa vadede çözebileceğimiz konular, ikincisi ise programa girip yapılması gereken işler. İnşallah her ikisini de hem biz programa koyacağız hem de başta sayın bakanımız ve vekillerimiz olmak üzere bu konuyu takip edecek. Ekonomik anlamda hiçbir sıkıntımız yok" ifadelerini kullandı.
Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin de her hafta sonu okullarla tertip edilen bu organizasyonların eğitim ve halkla bütünleşme adına önemli bir etkinlik olduğunu ifade ederek mezun olduğu Selçuk Anadolu Lisesi’nin o dönemki yılları hakkında velilere bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!