Sivas'ta şehit babasından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a sitem

Güncelleme Tarihi:

Sivasta şehit babasından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaza sitem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2016 16:22

Diyarbakır’da şehit düşen Özel Harekat polisi 28 yaşındaki Kenan Ardıç, memleketi Sivas’ta son yolculuğuna uğurlandı. ’Ağlamayın’ diye bağıran şehidin babası Cemal Ardıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, "Aslanları çakalları boğduruyorsunuz" diye seslendi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde dün operasyon esnasında girdikleri evde teröristlerin yerleştirdiği el yapımı bombanın patlaması soncu şehit düşen özel harekat polis memuru evli ve 1 çocuk babası Kenan Ardıç’ın cenazesi Diyarbakır’daki tören ardından uçakla Sivas Nuri Demirağ Havaalanı’na getirildi.

Sivasta şehit babasından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaza sitem


Şehidin cenazesini havaalanında Vali Alim Barut, Emniyet Müdürü Turay Çalışkan ailesi ve meslektaşları karşıladı. Şehidin cenazesinin uçaktan indirilmesi sırasında yakınları feryadı yükseldi. Bu sırada yüksek sesle ’Ağlamayın’ diye bağıran şehidin babası TCDD işçisi Cemal Ardıç, "Bu vatanı Apo’nun çapulcularına bırakmayacağız. Bu dünya var oldukça bu vatan, bu bayrak bizim. Ağlamayacağım. Benim yavrum şehit. En yüksek mertebeye ulaştık. Bir Kenan gider Gökhan gelir. Bizde yiğit çok. Allah belasını versin onların. Koçum geliyor, yavrum geliyor" diye bağırdı.

Haberin Devamı

Şehidin parkasını giyen kardeşi Gökhan, kız kardeşi Esma ve annesi Zeliha’yı yakınları yalnız bırakmadı. Fenalık geçiren şehit annesi Zeliha Ardıç ve kız kardeşi Esma’ya hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Şehidin eşi İmran Ardıç’ı da kadın polisler teskin etmeye çalıştı.

Havaalanından alınan cenaze konvoy eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilerek morga konuldu. Burada şehidin naaşı yakınlarına gösterildi. Ardından helallik alınmak üzere Diriliş Mahallesi’ndeki babasının evinin önüne götürüldü. Burada da dualar eşliğinde Ulu Camii’ne getirildi.

’ASLANLARI ÇAKALLARA BOĞDURUYORSUNUZ’

Sivasta şehit babasından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaza sitem


Ulu Cami’de ikindi namazı sonrası şehit polis için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Ak Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile şehidin babası Cemal Ardıç, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Cenaze namazı öncesi şehit babası Cemal Ardıç şehidin tabutuna sarıldı. Kardeşi Gökhan Ardıç ise ağabeyinin parkasını üzerine örterek, "Üşümesin" diye konuştu. Şehidin babası Cemal Ardıç cenaze için kente gelen ve camide kendisine başsağlığı dileyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, "Aslanları çakallara boğduruyorsunuz başkanım" diye seslendi.

Sivasta şehit babasından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaza sitem


Kılınan cenaze namazı ardından, silah arkadaşları tarafından cami çıkışına kadar bir süre omuzlarda taşınan şehidin tabutu cenaze aracına konularak Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Polis Şehitliği’ne götürüldü. Şehidin cenazesinin götürülmesi esnasında binlerce kişi terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak, terörü lanetledi. Şehit polisin cenazesi şehitlikte gözyaşı ve dualar arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Zeliha ve Cemal Ardıç çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Kenan Ardıç’ın 2012 yılından bu yana Erzincan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görev yapıyordu. Diyarbakır’a 25 gün önce gönderilen Kenan Ardıç burada şehit düşerken, eşi İmran genç yaşta dul, 2 yaşındaki oğlu Egemen yetim kaldı.

ERZURUM:

Şehit arkadaşlarını omuzlarında taşıdılar

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Orhan Dilekci’nin cenazesi uçakla Erzurum’a getirildi.

Sivasta şehit babasından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaza sitem


Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 1 Ocak günü saat 11.00’de polis ve askerlerin ortaklaşa sürdürdüğü operasyonda PKK’lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 26 yaşındaki evli bir çocuk babası Sivaslı Özel Harekat Polisi Kenan Ardıç şehit oldu, 1 polis ve 1 asker de yaralandı. Tedavi altına alınan Erzincan Emniyet Müdürlüğü özel harekat şubesinde görevli polis memuru 47 yaşındaki Erzurumlu Orhan Dilekci de hastanede şehit oldu.

Haberin Devamı

Evli 3 çocuk babası Dilekci’nin cenazesi bugün saat 13.00’da özel bir uçakla Erzurum Havalimanı’na getirildi. Buradan Adli Tıp Morgu’na götürülen Dilekci’nin Türk Bayrağına sarılı cenazesini polis tören mangasına bırakmayan özel harekat timleri arkadaşlarını omuzlarına alarak morga götürdü.

Evli ve 3 çocuk babası Orhan Dilekci, yarın öğlen kılınacak cenaze namazının ardından baba ocağı olan Çağlayan mahallesindeki mezarlığa defnedilecek.

Sivasta şehit babasından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaza sitem


ŞEHİT BABASI: MİLLETİMİZ SAĞOLSUN

Diyarbakır’dan şehit haberini alınca Erzurum’a gelen ve merkez Yakutiye ilçesine bağlı Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki kardeşinin evinde tavziyeleri kabul eden 10 çocuk babası Şehit polis memuru Orhan Dilekci’nin babası Mehmet Dilekci şehit oğlu ile en son dün telefonla görüştüğünü söyledi. Baba Dilekci, "Oğlumun saat 15.30’da yaralı, saat 17.30’da da şehit haberini aldık. En son kendisi ile dün saat 10.00’da telefonla görüştüm. ’Nasılsın oğlum’ diye hatırını sordum, ’Baba yemek yiyorum, 11’de vardiyeye gideceğim’ dedi. Kendisine ’oğlum dikkatli ol, oralar nasıl’ dedim. O da; ’eskiye göre biraz düzeldi, iyileşmeler var’ dedi. ’Allah yardımcın olsun’ dedim ve telefonu kapattık. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

Haberin Devamı

Yaklaşk 20 yıl önce annesini kaybeden Orhan Dilekci’nin cenazesi yarın uçakla Erzurum’a getirilecek. Şehit Orhan Dilekci pazar günü Erzurum’un Uzundere ilçesinde toprağa verilecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!