Sivas'ta polisten dolandırıcılık uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta polisten dolandırıcılık uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2017 16:02

Sivas'ta polisten dolandırıcılık uyarısı

Haberin Devamı

İrfan ÖZŞEKER / SİVAS, (DHA) - SİVAS Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda artan telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, son günlerde Asayiş Şube Müdürlüğü ve 112 Çağrı Merkezine yapılan ihbarlarda kendilerini sağlık hizmetleri yöneticisi, banka görevlisi, asker, polis ya da savcı gibi unvanlarda tanıtan kişilerin vatandaşları dolandırmaya çalıştığının anlaşıldığı ifade edildi.
Vatandaşları telefon rehberinde kayıtlı olmayan özellikle sabit hatlardan, 850'li numaralardan yada GSM operatörlerine ait numaralardan arayan kişilerin kendilerini sağlık hizmetleri yöneticisi, polis, savcı, banka görevlisi olarak tanıtıp korku ve tedirginlik yaratarak verdikleri hesap numaralarına para yatırmalarının istendiği vurgulandı. Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlardan duyarlı olmaları istenilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Polis, jandarma, cumhuriyet savcısı veya herhangi bir kamu personeli, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi veya hesaba havale, eft yapılmasını kesinlikle talep etmez. Hiçbir banka görevlisi sizin tam olarak kimlik bilgilerinizi, hesap bilgilerinizi, şifre bilgilerinizi talep etmez. Vatandaşlarımızın, telefonla arayan ya da ikametine gelerek kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtan şahıslara itibar etmeyerek hemen 155 polis imdat hattına ya da en yakın kolluk birimine müracaatta bulunmaları gerekmektedir."
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!