Sivas'ta öğrencilerden Suriye'ye eğitim yardımı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta öğrencilerden Suriyeye eğitim yardımı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 11:55

Sivas'ta öğrencilerden Suriye'ye eğitim yardımı

Haberin Devamı

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki okullardan toplanan eğitim malzemeleri, 2 TIR'la Suriye'ye gönderildi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan kampanya kapsamında Sivas'ta faaliyet gösteren okullardaki öğrencilerin desteğiyle toplanan eğitime yönelik yardım malzemeleri Suriye'deki çeşitli okullara ulaştırılmak üzere yola çıktı. Yardım TIR'larının gönderilmesi için bugün Yenişehir Anadolu Lisesi bahçesinde tören düzenlendi. Törene Sivas Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören de konuşan Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, şöyle dedi:
"Ülkemizde yaklaşık 4 milyona yakın Suriyeliyi kendi topraklarımızda misafir ediyoruz ve gerekli desteği veriyoruz. Bugün de burada Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında olan Suriyeli kardeşlerimize milli eğitim camiasının yapmış olduğu yardımın konvoyunu uğurluyoruz. Burada elimizde fazlalık olan onların oradaki kardeşlerimizin ihtiyacı olan bu tarz malzemeleri göndermeleri herkes açıksından çok kıymetlidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise, "Biz Kurtuluş Savaşı'ndayken nasıl diğer milletler bize yardımcı olduysa, bugün biz de zor durumda kalan mazlum Suriye halkına yardım için buradayız. Bakanlığımızın ülke genelinde başlatmış olduğu kampanya kapsamında bizde Sivas olarak okullarımızdan topladığımız imkanlarımız çerçevesinde sıraları, masaları, dolapları ve kırtasiye malzemelerini yolcu ediyoruz. Bu malzemeler Kilis ve Gaziantep'teki Milli Eğitim Müdürlüklerimiz tarafından alınıp sınırın diğer tarafındaki Cerablus'a, El Bab'a, Halep'e ve diğer illerdeki ihtiyacı olan okullara verilecektir. Böyle bir kampanyanın olması bizi sevindirmiştir" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından içinde 90 çiftli masa-sıra, 225 tekli masa-sıra, 7 koli kalem, 150 paket kırtasiye malzemesinden oluşan 2 TIR eğitim malzemesi Suriye'deki öğrencilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!