Sivas'ta KKKA şüphesiyle 2 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Sivasta KKKA şüphesiyle 2 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2015 16:47

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Yozgat'ın Sorgun ilçesinden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen biri çocuk, 2 kişi, hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Yozgat'ın Sorgun ilçesi Yeniyer beldesinde yaşayan 23 yaşındaki Erdem Uslu, çalıştığı tarlada sol bacağından, Yenimahalle'de ailesi piknik yapan 2 yaşındaki Muhammed Emin Bolat da koltuk altından kene ısırdığı gerekçesiyle hastaneye başvurdu. Sorgun Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından geçen hafta perşembe günü Uslu, dün de Bolat, Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Uslu ve Bolat, buradaki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Cenazeler, otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Uslu'nun evli, Muhammed Emin'in de Duran ve Gülseren çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olduğu öğrenildi.

AİLELERDEN İHMAL İDDİASI


Erdem Uslu'nun babası Ahmet Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun tarladan geldikten sonra banyo yaparken keneyi gördüğünü ve Sorgun Devlet Hastanesinde doktorlar tarafından çıkartıldığını söyledi. Hastanede kan tahlili alındığını ve doktorların geçen hafta çarşamba günü hastaneye getirilmesi gerektiğini söylediğini belirten Uslu, "Çarşamba günü oğlum ateşlendi, hastaneye götürdük, 'sinüzit var' dediler ve 2 ağrı kesiciyle bir başka ilaç verdiler, onları içti. Perşembe günü yine ateşlendi Sorgun Devlet Hastanesine götürdük ve 'kanı düşmüş' dediler. Ya Sivas'a ya da Yozgat'a sevk edeceklerini söylediler. Sivas'a getirdik" diye konuştu.

Haberin Devamı

Oğlunun bugün vefat ettiğini anlatan Uslu, "Benim ciğerim yandı, başkasının ciğeri yanmasın" dedi.
Doktorlara kene ısırdığını söylemesine rağmen yanlış teşhis konulduğunu öne süren baba Uslu, oğlunun ölümüyle ilgili hukuki süreç başlatacağını dile getirdi.

"KENE DOKTORLARIN GÖZETİMİNDE ÇIKARILDI"

Muhammed Emin Bolat'ın amcası Sedat Bolat ise yeğenini cuma günü kene ısırdığını ve Sorgun Devlet Hastanesinde doktor gözetiminde kenenin çıkartıldığını belirtti. Yeğeninin ateşlendiğini anlatan Bolat, "Hastanede 4-5 saat bekledik ve akşam eve gönderdiler. Yeniden ateşlenince özel hastaneye götürdük. Çocuğun ateşi olduğunu ve düşmediğini söylediler" diye konuştu. Yeğenini tekrar eve götürdüklerini ve durumunun ağırlaşması üzerine yeniden devlet hastanesine kaldırdıklarını ve son olarak Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirdiklerini dile getiren Bolat, yeğeninin ölümüyle ilgili, Yozgat'taki hastaneler hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.
Halil Bolat da Yozgat'taki doktorların bilmesine rağmen başka bir hastaneye sevkinin yapılmadığını iddia ederek, "Allah kimsenin başına böyle bir acı vermesin" dedi.

Haberin Devamı

SORGUN DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ GÖZÜBÜYÜK'ÜN AÇIKLAMASI
Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Suat Hayri Gözübüyük ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kene bölgesinde bulunmalarından dolayı hastanede görevli doktorlara KKKA hastalığıyla ilgili gerekli eğitimlerin verildiğini söyledi. KKKA şüphesiyle hayatını kaybeden Erdem Uslu'nun 26 Temmuz'da hastaneye müracaat ettiğini ve tahlillerinin yapıldığını belirten Gözübüyük, kene tutması nedeniyle gerekli prosedürün uygulandığını ve hastanın 3 gün sonra tekrar hastaneye çağrıldığını ifade etti.
Uslu'nun 29 Temmuz'da tekrar hastaneye çağrıldığını ve kan tahlillerinin normal olduğunu aktaran Gözübüyük, hastanın ertesi gün tekrar hastaneye başvurduğunda ise ateşinin yüksek olduğunu ve trombosit sayısının 247 binden 57 bine düştüğünü gözlemlediklerini belirtti. Daha sonra hastayı 3. basamak bir hastaneye sevk ettiklerini anlatan Gözübüyük, "Uzman arkadaşımız derhal 112'yi bilgilendirerek hastamızı Cumhuriyet Üniversitesine sevk etmiştir" diye konuştu.
Gözübüyük, Uslu'da KKKA hastalığı şüphesinin bulunduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

ENFEKSİYON ŞÜPHESİ

Muhammed Emin Bolat'ın ise 12 Haziran'da hastanelerinde sünnet olduğunu ve 31 Temmuz'da yeniden hastaneye geldiğini anlatan Gözübüyük, şunları kaydeti:

"Trombosit sayısı normal, 1-2 Ağustos'ta bir daha gelmiş, trombosit değerleri normal ve doktorlarımız KKKA düşünmemişler, önerilerde bulunmuşlar. Çocuk daha sonra Yozgat'a götürülmüş, pazar günü bizde sadece acil servise gelmiş. Yozgat'taki çocuk doktoru da serum takmış ve Sorgun'a göndermiş. Aile Sorgun'daki özel hastaneye götürmüş ve oradaki doktor arkadaşımız da tahlillerinin KKKA yönünden normal olduğunu söylemiş. Bu çocuğumuzun ölümü keneye bağlı olmayabilir. Tahliller bakanlığımız tarafından yapılıyor, kene ısırığı var ama bulguları daha çok enfeksiyon."

:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!