Sivas'ta 'İşitme Engelli Gençler Manevi Mimarlarını Öğreniyor' paneli

Güncelleme Tarihi:

Sivasta İşitme Engelli Gençler Manevi Mimarlarını Öğreniyor paneli
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 11:17

Sivas'ta 'İşitme Engelli Gençler Manevi Mimarlarını Öğreniyor' paneli

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığıyla yürütülen “İşitme Engelli Gençler Manevi Mimarlarını Öğreniyor Projesi' kapsamında panel düzenlendi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panel panele Vali Alim Barut, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Salim Kılıç, Tomurcuk İşitme Engelliler Dernek Başkanı Faruk Bilgili ile il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Panel öncesi yaptığı konuşmada devletin engellilere sahip çıktığını belirten Vali Alim Barut, "Gül kelimesini biz çiçek olarak da görebiliriz, güller anlamında emir kipi olarak da görebiliriz. Ama işaret dilinde tek işaret olduğu için bunun manasına erişemeyebiliriz. Bunun manasına erişip yani dili sadece kelime olarak lügatteki anlamıyla bilmek değil onu derinindeki manayı da kavrayabilmek için çok şeye ihtiyacımız var" dedi. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, "Sivas Belediyesi olarak özellikle sivil toplum kuruluşlarıyla her alanda iş birliği yapıyoruz. Bu alanda da engelli kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tomurcuk İşitme Engelliler Dernek Başkanı Faruk Bilgili ise, "Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği olarak İşitme engelli kardeşlerimize Allah dostları, peygamberler, sahabeler, evliyalar ve ilim adamlarımızı, savaş kahramanlarımızı öğretmek için bu projeyi uygulamaktayız" dedi. Konuşmaların ardından panele geçildi. Panelde Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Recep Toparllı Şems-i Sivasi'yi, Prof. Dr. Hüseyin Akkaya Kadı Burhaneddin'i, Prof. Dr. Alim Yıldız Abdulvahab-ı Gazi'yi ve Doç. Dr. Hakan Yekbaş da İhramcızade İsmail Hakkı Toprak'ı anlattı, anlatımlar işaret dili tercümanı yardımıyla işitme engellilere tercüme edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!