Sivas'ta 'Hipertonsiyon günü' etkinliği 

Güncelleme Tarihi:

Sivasta Hipertonsiyon günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 16:55

Sivas'ta 'Hipertonsiyon günü' etkinliği 

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından 'Dünya Hipertansiyon Günü' programı düzenlendi.
Kent meydanında düzenlenen programa CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Üniversite personeli ile vatandaşlar katıldı. CÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin,  "Hipertansiyon dünyada ölümlerin önlenebilir en önemli nedeni olarak görülmektedir. Bu nedenle Dünya Hipertansiyon Günü son on yıldır dünyada ve ülkemizde 17 Mayıs'ta kutlanmakta. Özellikte bu önemli hastalığa rahatsızlığa karşı halkımızın duyarlılığının ve bilinçliliğinin artırılması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Biz de Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi olarak insanımızın en önemli hastalığı olarak gördüğümüz bu hastalık konusunda kayıtsız kalmadık" dedi. 
CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise "17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü olarak kullanılıyor. Hipertansiyon bildiğiniz gibi sinsi hastalıklardan birisi ve bu hastalık sebebi ile Dünya'da her yıl milyonlarca kişi vefat ediyor. Bir o kadar kişi de sakat kalıyor. Bu farkındalığı oluşturmak için bizler Cumhuriyet Üniversitesi olarak, Tıp Fakültesi Dekanlığımız ile ortak bir çalışma yaptık. Bilindiği gibi üniversiteler şehre değer katan, şehrin problemlerini çözen kurumlardır. Biz de bu açıdan bu hastalığa dikkat çekmek bu hastalıktan korunma yollarını göstermek üzere bugün bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Gün boyunca halkımıza bu anlamda hizmet vereceğiz ve bu hastalıktan kurtulma yollarını da göstermiş olacağız" ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Yıldız, İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ve Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca'ya ve Tıp Fakültesi Hastanesi'nce kent meydanına kurulan stantlarda tansiyonlarını ölçtüren yaşlılara da tansiyon aleti hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!