Sivas'ta emeklilere özel tesiste çay 50 kuruştan verilecek

Güncelleme Tarihi:

Sivasta emeklilere özel tesiste çay 50 kuruştan verilecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 15:48

Sivas'ta emeklilere özel tesiste çay 50 kuruştan verilecek

Haberin Devamı

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi tarafından orta yaş ve üzeri vatandaşlar için yapılan Emekliler Kültür ve Çay Evi düzenlenen törenle açıldı. Emeklilerin sohbet ve kitap okuma imkanı bulacağı mekanda, çay 50 kuruştan satılacak.
Tarihi Valilik binasının korunması, gün yüzüne çıkarılması, mevcut meydana ilave yeni bir meydan oluşturulması gibi çok yönlü kazanımları olan 15 Temmuz Şehitler Meydanı, bir süre önce hizmete girdi. Altındaki 800 araçlık otoparkla, şehir merkezindeki otopark sorununa da çözüm getiren projede, emekliler de unutulmadı. Meydanın üst kısmında oluşturulan sosyal tesis içerisinde kütüphane, oturma salonları, mescit, konferans ve toplantı salonu ile daha çok emekli vatandaşlara hitap eden çay evi bulunuyor. Emekli vatandaşların talepleriyle yapılan tesiste, soğuk-sıcak içecekler ve unlu mamullerin fiyatları ise piyasa şatlarına göre oldukça ucuz sunulacak. Çayın 50 kuruştan satıldığı sosyal tesislerin, emeklilerin yeni mekanı olacağı belirtildi.
Emekliler Kültür ve Çay Evi'nin açılışı, il protokolünün katıldığı tören ile açıldı. Açılışa AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Türkiye İşçi Emekliler Derneği Sivas Şubesi Ziyaeddin Yılmaz ile çok sayıda emekli vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, "Bu alanda emekli ağabeylerimize, amcalarımıza, ablalarımıza yönelik biraz da sosyal yönü ön planda olan bir çalışma başlattık. İstedik ki emeklilerimiz burada kendi arkadaşları ve dostlarıyla sohbet ortamları bulsunlar. Bunu yaparken de sosyal ve kültürel faaliyetleri de birlikte yürütsünler. Burası hem bir kütüphane aynı zamanda da bir kültür merkezi, aynı zamanda birçok programın yapılacağı seminer salonlarını da bünyesinde barındırıyor" dedi.
'BU HİZMET TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR HİZMETTİR'
Konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılan emeklilerden Turan Kıral, "Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Eskiden başka yerlerde, kahvehanelerde, uygunsuz yerlerde vakit geçirecek yer arıyorduk. Şu anda yapılan bu hizmet Türkiye'ye örnek bir hizmettir" dedi. Türkiye Devlet Demir Yolları'ndan emekli Mustafa Ağkuş ise "Vatandaşlar ve yorgunlar için çok güzel bir hizmet. Artık buraya geliriz. Başkana hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!