Sivas'ta arıcılık kursu düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Sivasta arıcılık kursu düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 12:00

Sivas'ta arıcılık kursu düzenlendi

Haberin Devamı

Hakan KALELİ/SİVAS, (DHA) - SİVAS İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından arıcılık kursu düzenlendi.
Açılış programına Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Baral, Sivas İl Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Fehmi Tutkun, Sivas Arıcılar Birliği Başkanı Yahya Epsileli ve kursiyerlerin katıldı.
Sivas Arıcılar Birliği Başkanı Yahya Epsileli, Sivas Arıcılar Birliğinin 2 bin 500 üyesi olduğunu belirterek, "250 bin adet arılı kovanımız mevcut olup yaz aylarında 140 bin arılı kovanla gelen 720 arıcı ile birlikte yaklaşık 400 bin arılı kovan gibi sayıya ulaşmaktayız. Bu bakımdan arıcılık kursları bizim için çok önemli, bu kursta emeği geçen İl Müdürümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, İŞKUR İl Müdürümüze teşekkür ediyorum." dedi.
Sivas İl Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Fehmi Tutkun ise  ''İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Merkezleri ile çeşitli kurslar düzenlemekteyiz. Bugün burada açılışını yaptığımız arıcılık kursumuzda düzenlemiş olduğumuz kurslardan bir tanesidir." şeklinde konuştu.
İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, müdürük olarak sonucunda istihdam olacak her faaliyete katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek şunları kaydetti: 
"Devletimizin bir politikası var bir bireyin iş sahibi olmak için veya bir alanda meslek sahibi olabilmesi için niyet sahibi olması gerekir. Niyeti olduktan sonra o iş ona ulaşıncaya kadar hatta sonrasında işini büyütünceye kadar her safhada devletimiz o bireyi teşviklerle destekliyor. Eğitim sonrasında eğitici arkadaşlarımız tarafından bir sınav yapılacak ve bu sınavda başarılı olan kursiyerlerimize sertifika verilecektir. Bu sertifikalar aynı zamanda sizlerin tarımsal desteklemelerde artı puan almanızı sağlayacaktır." 

'BAL ÜRETİMİ YETERLİ DEĞİL'
Sivas’ın bal üretimine değinen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız ise, "TÜİK verilerine göre 2016 yılında 2 Bin 860 ton bal üretimi gerçekleştirilmiş, 2017 verilerinde ise şuanda 3 bin 714 ton bal üretimi gerçekleştirilmiştir. Bu rakamlarda yeterli değil, biliyorsunuz tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan kuraklık bal üretimini etkiledi,  bundan sonraki yıllarda bu rakamları daha da yukarı taşımaya gayret göstereceğiz. Sivas, Türkiye'de arıcılık yönünden önemli bir İlimiz ve özellikle gezginci arıcılar yönünden bir cazibe merkezi diyebiliriz." dedi.
18-28 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacak kurs başlangıç tarihi itibariyle 182 kişi başvururken kursiyerler 72 saat eğitim alacak. İŞKUR tarafından seçilen 25 kişiye günlük 25 lira verilerek kurs süresince sigortalanacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!