Sivas'ta "4 Saz, Bir Usta" konseri

Güncelleme Tarihi:

Sivasta 4 Saz, Bir Usta konseri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 10:48

- Bağlama ustası Şentürk İyidoğan'ın daha önce İstanbul'da gerçekleştirdiği, Aşık Veysel, Aşık Davut Sulari ve Müslüm Ağbaba gibi ünlü halk ozanlarına ait bağlamalarla, onların eserlerini okuduğu "4 Saz, Bir Usta" adlı konserin ikincisi Sivas'ta düzenlenecek- İyidoğan:- "Gelecek nesiller bu sazların sesini duymalı, bu sazlarla onların eserleri yaşamalı diye düşündüm"

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan, atölyesinde muhafaza ettiği Aşık Veysel, Aşık Davut Sulari ve Müslüm Ağbaba gibi ünlü halk ozanlarına ait bağlamalarla onların eserlerini seslendireceği "4 Saz, Bir Usta" adlı konserinin ikincisini Sivas'ta verecek.

Sivas 4 Eylül Sanayi Sitesi'ndeki atölyesinde bağlama imal eden 45 yaşındaki İyidoğan, ilkokul 2. sınıftan bu yana bağlama çalıyor. Söz ve müzik yazarlığı da yapan İyidoğan, atölyesinde ünlü halk ozanlarının sazlarını muhafaza ediyor. İyidoğan'ın muhafaza ettiği sazlar arasında dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in bağlaması da bulunuyor.

Şişli Belediyesinin desteğiyle 28 Kasım 2015'te Şişli Kültür Merkezi'nde "4 Saz, Bir Usta" konserinin ilkini gerçekleştiren İyidoğan, konserin ikincisini memleketi Sivas'ta verecek.

Haberin Devamı

İyidoğan, 1 Mart saat 19.30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde vereceği konserde, Aşık Veysel, Aşık Davut Sulari (Davut Ağbaba) ve Müslüm Ağbaba gibi halk ozanlarının yanı sıra kendi bağlamasıyla da eserler okuyacak.

İyidoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu etkinliğin küçüklükten beri hayali olduğunu söyledi.

Ozanların bağlamalarıyla onların eserlerini seslendirmenin kendisine gurur verdiğini dile getiren İyidoğan, "Bu sazlar duvarda durmamalı, çalınmalı. Gelecek nesiller bu sazların sesini duymalı, bu sazlarla onların eserleri yaşamalı diye düşündüm" dedi.

Bağlamalara ayrı bir özen gösterdiğini ve onların hizmetçiliğini yaptığını ifade eden İyidoğan, "Müslüm Ağbaba, Davut Sulari ve Aşık Veysel'in bağlamalarıyla onların eserlerini, kendi sazımla da kendi bestelerimi okuyacağım. Bizim görevimiz onlara doğru bir şekilde hizmet etmek ve eserlerini doğru okumaktır. Eserlerini yaşayarak okumak ve ve gelecek nesillere aktarmaktır" diye konuştu.

Konserin 2 saat süreceğini ve yaklaşık 30 eser seslendireceğini anlatan İyidoğan, "Ben ses sanatçısı değilim ama bu durum arz-talep meselesidir. Eğer talep olursa konserlerime devam ederim. Ama ulu ozanların da sazlarına talep olursa onların sazları bendedir, beni konserlere istemeseler bile sazları onlara verebilirim" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!