Sivas'ta 20 bin kadına rahimağzı kanseri taraması yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta 20 bin kadına rahimağzı kanseri taraması yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 17:30

Sivas'ta 20 bin kadına rahimağzı kanseri taraması yapıldı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 20 bin kadın rahim ağzı kanserine karşı tarama testleri uygulandı. 20 bininci kişinin taramasının yapılması pasta kesilerek kutlandı. 

Sivas Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) ve Aile hekimliği birimlerinde yapılan taramalarda 433 kişi şüpheli bulunarak ileri tetkik ve tedavi için hastanelere yönlendirildi. Sivas Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Levent Sağlam, rahim ağzı kanserinin en çok ölümlere neden olan kanser türlerinin başında geldiğini belirterek, "İşte bu sebepten dolayı da kanser taramaları bizim için çok önemli. İşte rahim ağzı taramalarında Sivas’ta çok önemli başarılara imza atıyoruz. Bu çalışmaların ürünü olarak da burada bir aile hekimimiz bir aile sağlığı elemanımız üstün başarılar gösterdiği için bizim davetlimiz olarak buradalar. Kendilerine teşekkür belgesi vereceğiz. Kanser neden önemli. Çünkü insan hayatına doğrudan etkisi olan insanın hayatını çok olumsuz etkileyen kayıplar halinde gerisinde çok büyük tahribat bırakabilen toplumu da bir o kadar yaralayabilen bir hastalık türü. Bu hastalıkların karşılaşılmaması için ve karşılaşıldığında da kolay tedavi edilebilmesi için erken teşhis çok önemli. İşte biz bu erken teşhisi yapabilmek için de tarama programlarını başlatmış bulunmaktayız" dedi.

Sivas'ta nüfusun en az yüzde 70'ine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Levent Sağlam, "Bu vesile ile bugün itibariyle 20 bin kadınımızı taramadan geçirdik. 20 bininci HPV taramasını yaptıran hastamıza da teşekkür belgesi vermeyi düşünüyoruz. Tüm halkımızı bu taramaları yaptırmak üzere KETEM’lere Aile Hekimlerimize bekliyoruz. İlçelerimizde KETEM’lerimize bekliyoruz. Mutlaka 30-65 yaş aralığındaki kadınlarımızı bu etkinliğimize davet ediyoruz. Bu sayede eğer varsa bir problem erken teşhis edilip kolay tedavi yöntemleriyle bu hastalıktan kurtulmayı mümkün kılabilelim" diye konuştu.

Kanser taramalarında en fazla katkı sunan Aile Hekimi Dr. Mustafa Tevfik Kaya ve Hemşire Selma Ekiki Kaya ile 20 bininci HPV taramasını yaptıran Gülser Özdemir'e teşekkür belgesi verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!