Sivas'ta 2 Temmuz için sağduyu çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta 2 Temmuz için sağduyu çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 15:35

Sivas'ta 2 Temmuz için sağduyu çağrısı

Haberin Devamı

Hüsnü Ümit AVCI- Hüsne AKKAYA/SİVAS, (DHA) - SİVAS Cem Vakfı Şube Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanlığı Sivas Olayları'nın 24'üncü yılı anma etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ, Cemevi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada 1993 yılında yaşanan Madımak Olayları'nın 24'üncü yıldönümü nedeniyle 2 Temmuz'da yapılacak olan anma etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Herkesi sağduyu ve hoşgörü ile anma etkinliklerine davet eden Dağ, "2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Otelin'nin ateşe verilmesiyle başlayan katliam ateşi, 24 yıldır ben insanım diyen herkesin yüreklerini yakmayı sürdürüyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda buna benzer katliamların olmaması için, Madımak Oteli önünde insana ve insanlığa yakışır şekilde anma etkinlikleri yapılacaktır. Anma etkinliklerine yurt dışından gelen, yurt içinden farklı illerden gelen ve Sivas'tan bu anma etkinliklerine katılan ya da katılmayan tüm canlarımıza istirhamım ülkemizin içinde bulunduğu durumu dikkate alarak hoşgörü ve sağduyudur. Asla ve asla teröre ve provokasyonlara müsade etmeden insanlığa yakışır bir şekilde madımak otelinde yitirdiğimiz canlarımızı anarak, Sivas'ın ve Sivaslının misafirperverliği ve güzelliğinde bizlere yakışanı yaparak bu elim olayın ilimizde ve dünyada bir daha yaşanmaması temennisi ile herkesi sağduyuya ve hoşgörüye davet ediyorum" dedi. 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Hidayet Yıldırım ise, "Madımak'ta katledilen canlarımız nezdinde bütün canları saygı ile anıyor anıları önünde eğiliyoruz. Sivas'ın ışığı sönmeyecek. Madımak utanç müzesi oluncaya dek bu mücadele sürecek. 2 Temmuz'da yine Madımak Oteli önünde olacağız. Canlarımızı ülkenin her yanında ve Madımak Oteli önünde anacağız. Sivas için adalet, herkes için adalet talebimizi orada da haykıracağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!