Sivas'ta 15 Temmuz şehidi adına hatıra ormanı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta 15 Temmuz şehidi adına hatıra ormanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 16:46

Sivas'ta 15 Temmuz şehidi adına hatıra ormanı

Haberin Devamı

Hüsne AKKAYA/SİVAS, (DHA)- SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi tarafından, 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan 4'üncü sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin adına hatıra ormanı oluşturuldu. 
Sivas-Erzincan Karayolu üzerinde oluşturulan, Şehit Münir Murat Ertekin Hatıra Ormanı'nın açılışını Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Şehit Münir Murat Ertekin'in 15 yaşındaki oğlu Furkan ile Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri gerçekleştirdi.
Sivas Valisi Davut Gül, 1 yıl önce 15 Temmuz hain darbe girişimini hep birlikte mücadele ederek engellendiğini belirterek, "15 Temmuz'un direnişinde hepiniz görmüşsünüzdür, 'Evi kira, işyeri kira, ama vatan bizim' yazılı bir pankart vardı. Evet fakiri ile, zengini ile, memuru ile sivili ile, askeri ile, polisi ile, bu vatanı, bu milletin içinde olan herkes bu mücadelenin içerisinde oldu. Dolayısı ile de birlikte bertaraf edilen bu ihanet girişimini şimdi beraber hatırlıyoruz, beraber anıyoruz. Yerel yönetimler, belediyemiz, ticaret odamız, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşları kademesinde olan herkes şehitlerimizi kendi imkanları ile anmaya çalışıyor.  Bugün de Ticaret Odamızın yönetimi böyle bir karar alarak ağaçlandırma çalışması yapıyorlar" dedi.
Konuşmanın ardından tüm şehitler için dua edildi. Edilen dua sonrası 250 çam fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinliğe kentte görevli polis ekipleri de katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!