Sivasspor'la Boluspor 49 yıl sonra ilk maçta yine karşı karşıya

Güncelleme Tarihi:

Sivassporla Boluspor 49 yıl sonra ilk maçta yine karşı karşıya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 10:38

Sivasspor'la Boluspor 49 yıl sonra ilk maçta yine karşı karşıya

Haberin Devamı

Gökhan CEYLAN / SİVAS, (DHA)- KURULDUĞU 1967 yılının ilk resmi maçında Bolupor'la karşılaşan Türkiye 1'inci Ligi ekiplerinden Sivasspor, 49 yıl sonra ligin ilk maçında yine Boluspor'la karşılaşacak.
Sivas'ta 55 yıldır gazetecilik yapan 74 yaşındaki Yücel Yönal, Sivasspor'un kurulduğu 1967 yılında 2'nci Lig'e alındığını, ilk maçında da Boluspor ile karşılaştığını söyledi. Kırmızı beyazlı takıma, 'Yiğido' ismini veren Yücel Yönal, o maça ait fotoğrafları hala sakladığını belirtirken müsabakanın golsüz beraberlikle sonuçlandığını hatırlattı. Maçı hiç unutmadığını belirten Yücel Yönal, şunları söyledi:
"Biz o maça 15 gün öncesinden hazırlanmaya başladık. Sivasspor'un futbolcusu olmadığı için çimento fabrikasının müdürü Hüseyin Pala, hiçbir ücret almadan bütün futbolcularını Sivasspor'a ücretsiz olarak vermişti. Boluspor, Sivas'a geldiği zaman kentteki bir otelde kaldı. Ve Sivaslılar büyük ligi gösterdi. Bütün Sivaslılar birlik ve beraberlik içerisindeydi o gün. Binlerce kişi şehir stadyumunu doldurmuştu. Çok kalabalıktı, o maç unutamadığım hatıralarım arasında. Maç 0-0 sonuçlandı. Ve maç sonrasında Boluspor takımı davul zurna ile şehir çıkışına kadar uğurlandı. 50 yıl önce onlar gelmişti, şimdi biz Bolu'ya gideceğiz. İnşallah bizde orada aynı ilgiyi görürüz. Önemli olan kardeşlik. İyi olan takım kazansın."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!