Sivasspor'da penaltı isyanı: Vicdanı rahat mı?

Güncelleme Tarihi:

Sivassporda penaltı isyanı: Vicdanı rahat mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 07:43

Hakem Hüseyin Göçek'in Atiba Hutchinson-Adem Koçak mücadelesinde penaltı düdüğü çalması tartışmalara neden oldu. Sivassporlu Adem Koçak, hakem Göçek'in yanlış karar verdiğini savunarak, "Penaltı olabilecek ne hamlem ne de müdahalem oldu. Eğer penaltıyı verip, vicdanı rahatsa, uyuyabiliyorsa" dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Medicana Sivasspor karşılaşması haftanın en tartışmalı mücadelesine sahne oldu. Hakem Hüseyin Göçek verdiği ve vermediği kararlarla iki takımdan büyük tepki gördü.

En çok tartışılan pozisyon ise 42. dakikada yaşandı. Sivasspor ceza sahasında önüne indirilen topla buluşan Atiba Hutchinson, arkasından gelen Adem Koçak ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı. Hakem Hüseyin Göçek hemen önünde yaşanan bu pozisyon sonrasında penaltı düdüğü çaldı.

Sivassporlu futbolcular karar sonrası hakem Göçek'e uzun süre itiraz etti. Atışı kullanan Mario Gomez, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü attı.

Sivassporda penaltı isyanı: Vicdanı rahat mı
Hakem Hüseyin Göçek, Atiba Hutchinson ile Adem Koçak arasında yaşanan bu pozisyon sonrasında penaltı düdüğü çalınca ortalık karıştı.

Haberin Devamı

ADEM: HAKEME 'EVE GİDİNCE İZLERSİN, PENALTI DEĞİL' DEDİM
Pozisyonun kahramanı Adem Koçak, maç sonrası yaptığı açıklamada pozisyonun kesinlikle penaltı olmadığını savundu. Tecrübeli futbolcu şunları söyledi:

"Artık maç bitti. Ne konuşulursa değişmeyecek. Ama tüm samimiyetimle söylüyorum; penaltı olabilecek ne hamlem ne müdahalem oldu. Ben böyle bir şey başıma gelebileceği için dokunmak bile istemedim. Eğer penaltıyı verip, vicdanı rahatsa, rahat uyuyabiliyorsa... Akşam izlesin. Hakem penaltı olduğunu söyledi, ben de 'Eve gidince izlersin penaltı değil' dedim. Hakemler İstanbul takımlarına karşı maalesef daha yakın maç yönetiyor."

BURUK: İBRAHİM AKIN'INKİ 10 TANE PENALTI!
Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, hakem Hüseyin Göçek'in kritik pozisyonlarda yanlış kararlar verdiğini savundu. Karşılaşmanın son anlarında İbrahim Akın'ın içinde bulunduğu pozisyonun penaltı olduğunu ileri süren Buruk, "Aatıf'ın pozisyonu penaltı değilmiş ama son anlarda İbrahim Akın'ın pozisyonu penaltıydı. Hutchinson'ın pozisyonu penaltıysa, İbrahim Akın'ın pozisyonu 10 tane penaltı. Maalesef şu an Türkiye'deki ortam bu şekilde. O yüzden fazla üzülmüyoruz. Her maça bunları bilerek geliyoruz. Tüm dünyada bu böyle" diye konuştu.

Haberin Devamı

ZİYA ERDAL: GÖZÜMÜN ÖNÜNDE OLDU, PENALTI DEĞİLDİ
Penaltı pozisyonu ve hakem hakkındaki görüşlerini anlatan Sivassporlu Ziya Erdal ise, "Gözümün önünde oldu, penaltı değildi. Çok basit verdi. Aynısı Sivasspor'a olsaydı verir miydi? İçeri girerken Beşiktaşlı bir oyuncu İngilizce küfür ediyor, kırmızı kart olması lazım" dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!