Sivasspor yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Sivasspor yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 10:41

Ara transfer döneminde 6'sı yabancı olmak üzere 7 futbolcuyu renklerine katan Sivasspor, yaptığı transferlerle dikkatleri üzerine çekti.

Ligin ikinci yarısında düşme potasından uzaklaşmak isteyen ve bu nedenle teknik direktör Rıza Çalımbay'ın isteği doğrultusunda transferler yaparak kadrosunu güçlendiren Sivasspor, şu ana kadar ara transfer döneminin dikkat çeken ekipleri arasında yer aldı.

Bazı kulüplerin 1-2 oyuncuyu kadrosuna kattığı, bazı kulüplerin ise transferde durgun olduğu dönemde, Sivasspor hepsi de ilk onbirde oynayacak kapasitede 6'sı yabancı 7 futbolcuyu renklerine bağladı.

Sivasspor'un Beşiktaş'tan transfer ettiği kaleci Korcan Çelikay (23), Çek Cumhuriyeti takımlarından Victoria Plzen'den kadrosuna kattığı stoper Jakub Navratil (26) ve ön libero Tomas Rada (27), Polonya'nın Bialystok takımından transfer ettiği sağ açık Kamil Grosicki (22), ligin ikinci yarısının ilk haftasında Galatasaray ile deplasmanda oynanan maçta ilk onbirde şans buldu. Galatasaray karşısında başarılı futbollarıyla dikkati çeken yeni transferlerden özellikle Polonyalı Grosicki, sergilediği futbolla alkış aldı.

Tunus'un Esperance Sportive takımından transfer edilen Nijeryalı golcü Michael Eneramo (25) da son anlarında forma giydiği Galatasaray maçında gole çok yaklaştı. Hava toplarında etkili bir isim olan Eneramo'nun, Galatasaray maçında ceza alanında yaptığı kafa vuruşunda top yan direkten oyun alanına dönünce, Sivasspor beraberlik şansını yitirdi.

Brezilya'nın Coritiba FC Kulübü'nden transfer edilen gole dönük oyuncu Sandro Da Silva Mendonça (27) ise Galatasaray maçında forma giymedi. Bir dönem Gençlerbirliği ve Hacettepe forması giyen Sandro Mendonça ile Bosna Hersekli kaleci Sead Ramoviç'in sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak olması üzerine önceki gün Fransa'nın FC Nantes Kulübü'nden kadroya dahil edilen Slovak file bekçisi Lubos Kamenar'ın önümüzdeki günlerde Sivasspor formasıyla ligde şans bulması bekleniyor.

Yeni transferlerden 5'ini Galatasaray maçında izleyen taraftarlar, Slovakya Milli Takımının da kalecilerinden biri olan Lubos Kamenar ile Mendonça'yı merak ediyor. Yeni transferleriyle güçlenen Sivasspor, büyük ölçüde yenilenen kadrosuyla 29 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'te Medical Park Antalyaspor ile ligde yapacağı maçla taraftarının karşısına çıkacak.

KADRODA ŞU ANDA 10 YABANCI FUTBOLCU BULUNUYOR

Sivasspor'un kadrosunda yeni transferler Lubos Kamenar (Slovakya), Michael Eneramo (Nijerya), Jakub Navratil (Çek Cumhuriyeti), Tomas Rada (Çek Cumhuriyeti), Kamila Grosicki (Polonya), Sandro Da Silva Mendonça'nın (Brezilya) yanı sıra stoper Deniss İvanovs (Letonya), orta saha oyuncusu Souleymane Keita (Mali), golcü oyuncular Yannick Kamanan (Fransa) ve Ricardo Pedriel Suarez (Bolivya) bulunuyor. Kadrosunda şu anda 10 yabancı futbolcu bulunduran Sivasspor, sakatlıkları nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak savunma oyuncusu Mamadou Diallo (Gine) ve kaleci Sead Ramoviç'in (Bosna Hersek) sözleşmesini ise sezon sonuna kadar dondurmuştu. Gabonlu orta saha oyuncusu Bruno Zita Mbanangoye'nin sözleşmesini devre arasında karşılıklı olarak fesh eden kırmızı-beyazlı ekip, Kamerunlu orta saha oyuncusu Alioum Saidou ve Tunuslu orta saha oyuncusu Nabil Taider ile de yollarını ayırmıştı.

Yiğidolar, ara transfer döneminde ayrıca Ceyhun Eriş, Sedat Yeşilkaya, kaleci Akın Vardar, golcü oyuncu İbrahim Şahin, genç oyuncular Ferhat Bıkmaz, İbrahim Yay ve Kaan Timuçin Konuk ile de yollarını ayırdığını kamuoyuna duyurmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!