'Sivasspor UEFA'ya, Beşiktaş da İntertoto'ya gidecektir'

Güncelleme Tarihi:

Sivasspor UEFAya, Beşiktaş da İntertotoya gidecektir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 16:23

Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, “UEFA'ya göre UEFA Kupası'na çağrılacak takım Sivasspor'dur. Yani Sivasspor UEFA'ya, Beşiktaş da İntertoto'ya gidecektir” dedi.

Haberin Devamı

Ünsal, kulüp tesislerinde bazı yöneticilerle birlikte yaptığı basın toplantısında, cumartesi günü oynanan son hafta müsabakalarından sonra Sivasspor'un averajla üçüncü sırada olması gerekirken, birden bire bu üçüncülüğün, dördüncülüğe dönüştüğünü öne sürdü.

Birçok televizyon kanalında önce Sivasspor'un üçüncü olduğunun ilan edildiğini öne süren Fikret Ünsal, şöyle konuştu:

“Ama daha sonra televizyonlara açılan telefonlarla birden bire bu üçüncülük dördüncülüğe dönüştü. (Üçlü averaj sistemi devreye girdi) denildi. Biz de bunun üzerine hemen araştırmalarımızı yaparak televizyon kanallarına ulaştık. Bunun yanlış olduğunu, Sivasspor'un kesinlikle üçüncü olarak tescil edilmesi gerektiğini söyledik.”

Sivasspor olarak herhangi bir haksız istekte bulunmak veya birilerini karalamak gibi niyetlerinin olmadığını ifade eden Ünsal, “Biz bir yanlışlığı düzeltmek için bu açıklamaları yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Bu konudaki statü ve talimatnameye göre Sivasspor'un üçüncü olması gerektiğini savunan Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Zaten hukuki mantık da bunu gerektirir. Biz bunu iddia ettik ve bugüne geldik. Muhtemelen yarın, federasyon yönetim kurulu toplanacak. Türkiye Futbol Federasyonu bu konuda herhangi bir görüş açıklamadı. Daha doğrusu karar vermedi. Ama karar vermemesine rağmen ne yazık ki, basında estirilen rüzgarla Beşiktaş tüm gazetelerde üçüncü sırada yer aldı. Oysa Beşiktaş İntertoto'ya, Sivasspor UEFA'ya gidecek. Gerçek buydu.”

Kendilerinin bu yanlışlığı düzeltmek istediklerini ifade eden Ünsal, “UEFA nezdinde bizim federasyonumuzun da bir hataya düşmemesi için konunun üzerine gittik. Hem kendi hakkımızı aramak açısından, hem de ileride olabilecek böylesi yanlışların bir daha basınımız tarafından da yapılmaması açısından hakkımızı arama yoluna girdik” diye konuştu.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan lig puan durumunu basın mensuplarına gösteren ve bu puan durumunda Sivasspor'un üçüncü sırada gösterildiğini belirten Ünsal, şöyle devam etti:

“Bugün aldığımız UEFA'nın yayınladığı listede Sivasspor'un UEFA'ya katılacağı da resmen UEFA tarafından açıklanmıştır. Yani UEFA'nın Türkiye'den çağıracağı takımın biri kupa galibi Kayserispor, biri de Sivasspor'dur. Bu resmen de UEFA tarafından açıklanmıştır. Hal böyle olunca bu yanlışlığı düzeltmek de elbette ki bizlere düştü.”

Haberin Devamı

Sivasspor'un amacının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu dile getiren Ünsal, “Biz hakkımızı aradık. Bu da bizim en doğal hakkımızdı. Biz aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA nezdinde bir hataya düşmemesi derdindeyiz” dedi.
Bu konuda avukatlarının çalışmalarını halen sürdürdüğünü ifade eden Ünsal, şöyle konuştu:

“Bizim Futbol Federasyonu olarak UEFA'ya başımız bağlıysa burada UEFA zaten sonucu açıklamış. Sivasspor'u üçüncü olarak ilan etmiş. Adı üstünde zaten UEFA Kupası. UEFA'ya göre UEFA Kupası'na çağrılacak takım Sivasspor'dur. Yani Sivasspor UEFA'ya, Beşiktaş da İntertoto'ya gidecektir. Bunu tüm futbol ve Türk kamuoyunun takdirlerine ve bilgilerine sunuyoruz.”

Haberin Devamı

Ünsal, İntertoto'ya katılıp katılmayacaklarının sorulması üzerine, “Gitmek zorundayız. Ama bizim UEFA'ya gitmeme gibi bir durumumuz yoktur. Bu artık UEFA tarafından resmen tescillenmiştir. Futbol Federasyonu da tescilleyecek, olay bitecektir” diye konuştu.

“HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARARIZ”

Futbol Federasyonu'nun bu konudaki kararını bekleyeceklerini ifade eden Ünsal, şunları kaydetti:
“Yarın federasyon tescil eder, ondan sonraki aşamasına da bakarız. UEFA kriterleri neyi emrediyorsa biz ona hareket ederiz. Bize bir haksızlık yapıldıysa hukuki yoldan nereye kadar gidilebiliyorsa, gerekirse Danıştay'a kadar gideriz. Biz hakkımızı sonuna kadar ararız. Çünkü dünyanın hiçbir ülkesinde averajla üstün olup da böyle altta kalan takım görülmemiştir. Bunu hiçbir hukuki mantığa oturtmak mümkün değil.”

Haberin Devamı

Ünsal, Sivassporlu Mehmet Yıldız'ın milli takıma alınmamasıyla ilgili bir soru üzerine de bunun milli takımın sorumlusu Fatih Terim'in takdiri ve değerlendirmesi olduğunu, üzüldüklerini, ancak buna kendilerinin bir müdahalesi olamayacağını söyledi.

Başka kulüplerden teknik direktörleri Bülent Uygun'a yapılan tekliflerle ilgili soru üzerine de Ünsal “Evet, benim bildiğim 10'un üzerinde takımdan Bülent Uygun'a teklif var. Bu doğrudur. Ama bizim bildiğimiz Bülent Uygun, Sivasspor'da kalacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!