Sivasspor teknik direktörü Özköylü: "Topu koşturacağız"

Güncelleme Tarihi:

Sivasspor teknik direktörü Özköylü: Topu koşturacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 12:40

Sivasspor teknik direktörü Özköylü: "Topu koşturacağız"

Haberin Devamı

Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA)- PTT 1'inci Ligi takımı Sivasspor'un teknik direktörü Osman Özköylü, "Koşan takımdan ziyade topu koşturan, topa sahip bir takım olacağız" dedi.
Sivasspor'un yeni teknik direktörü Osman Özköylü, kulüp tesislerinde açıklamalarda bulundu. Yabancı sınırlaması nedeniyle birçok futbolcuyla yollarını ayırdıklarını belirten Osman Özköylü, bu arada John Boye ve Cristian Tanase'nin de takımdan ayrılabileceğini ifade ederken şunları söyledi:
"Barrales devam edecek. Menajeri gelecek ve sözleşmesinin yeni şartları resmiyete dökülecek. Oumari devam ediyor. Setkus ile konuştuk. O da belirli bir indirimi kabul ederek yüzde 99 oranında kalacak, öyle görünüyor."
"YABANCI SANTRFOR DÜŞÜNÜYORUZ"
Transferler konusunda da bilgi veren Osman Özköylü, şöyle konuştu:
"En son Galip Güzel transferini gerçekleştirdik. Etzaz Hussain'in ayrılmasından sonra o bölgede mutlak suretle benzer tarzda oyuncuya ihtiyacımız vardı. Galip, benim Osmanlıspor'da beraber çalıştığım önemli bir oyuncu. Önemli orta saha oyuncularından bir tanesi. Ön libero oynamasına rağmen gol oranı çok yüksek bir oyuncu."
Yabancı santrfor almak istediklerini belirten Osman Özköylü, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Santrfor olarak Barrales ve Ergin Keleş var. Geçen sene yaşanan en büyük sıkıntı santrforda alternatif oyuncu olmamasıydı. Sezon içerisinde neyin ne olacağını bilmiyorsunuz. Bir takım sakatlıklar yaşanabiliyor. Santrfor dışında Sezon transfer yapmayı düşünmüyoruz."
"BİNANIN TEMELİNİ ATIYORUZ"
Mevcut kadrodan memnun olduğunu ifade eden Osman Özköylü, çok kaliteli oyunculara sahip olduklarını, Süper Lig'le PTT 1'inci Ligi arasında gerçekten çok fark var. Mücadele etmeyi, daha güçlü olmayı gerektiren bir lig. O yüzden kalite ile gücü birleştirmek lazım. Biz de ilk günden itibaren bunu gerçekleştirmeyi çalışıyoruz. Antrenmanda oyuncularımız gerçekten yoruluyorlar ki öyle de olmak zorunda. İlk günden itibaren binanın temelini atıyoruz. Temel çok önemli. Hiçbir bina temeli sağlam olmazsa ayakta duramaz."
"ATLET DEĞİLİZ FUTBOLCUYUZ"
Oyuncularına görsel anlatım yapacaklarını belirten Osman Özköylü, "Bu konuya çok önem veriyoruz. İşte Avrupa şampiyonası oynandı, ondan önce oynanan lig maçları, şampiyonlar ligi maçları. Bunları gösterdiğiniz zaman işiniz kolaylaşıyor. Oyuncu kendinden ne istediğini anladığı zaman sahada çok daha kolay yerine getiriyor" dedi.
Rakiplerini koşturmayı amaçladıklarını ifade eden Osman Özköylü, şöyle devam etti:
"Ben koşan takımdan ziyade topu koşturan bir takım istiyorum, topa sahip bir takım istiyorum. Ben kenardan izlediğim zaman takımımdan keyif almalıyım. Oyuncum da sahada oynadığı zaman keyif almalı. Biz atlet değiliz, biz futbolcuyuz. Biz futbol oynayacağız, koşmayacağız. Amacımız rakibi koşturmak. Topa biz sahip olacağız, rakip daha fazla topun peşinden koşacak. Bu sayede daha etkili hücumsal etkinlikler yapmaya çalışacağız."
Osman Özköylü, son olarak yeni sezonda takım kaptanlarının Adem Koçak ve Burhan Eşer olacağını, oyun sistemini oturttukları taktirde Sivasspor'un maçlarda yüzde 60-65-70 gibi topla oynamaya sahip olacağını böyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!