SİVAS HABERLERİ

Sivas yemekleri görücüye çıktı

DHA
08.11.2017 - 14:24Son Güncelleme :
DHA

SİVAS, (DHA)- GAZİANTEP Bölgesel Turist Rehberleri Odası (GARO) Gastronomi Rehberliği Uzmanlık Programı Uygulama Gezisi kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Ülkesel Profesyonel Turist Rehberleri Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi'nin(CÜ) konuğu oldu.
GARO Başkanı Mehmet Severoğlu, Gaziantep'in yanı sıra çevre illerde de büyük lezzet cazibelerinin olduğunu, ancak özellikle yurt dışından gelen konukları için daha uzun süreli ve varyasyonlara sahip programlar geliştirmek istediklerini söyledi. Bu kapsamda ilk uygulamasını yaptıkları bölgesel bütünlük taşıyan, 'Anadolu İpek Yolu Lezzet Durakları Gezisi' adını verdikleri ve 8 gün sürecek turun Sivas'tan başladığını Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay mutfakları ile tanıştıktan sonra Gaziantep lezzet durakları ile sona ereceğini ifade etti. 
CÜ Turizm Fakültesi ile iş birliği içerisinde çalışacaklarını belirten Severoğlu, bunun turun kalitesini de cazibesini de artırdığını, iş birliğinin önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini söyleyerek, tesislerin kullanımına izin veren CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız'a teşekkür etti. 
CÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Erkan Sağlık, önümüzdeki yıllarda hızlı trenin Sivas'a ulaşacak olması nedeniyle Sivas çıkışlı bölgesel turlarda ciddi bir artış beklenmesi gerektiğini söyleyerek, Sivas merkezli seyahat acentelerini inisiyatif almaya davet etti. Daha önce hem konaklama hem de gastronomi alanlarında Sivas'ın tüm işletmelerinin yöneticilerini veya aşçıbaşılarını davet ettikleri sektör danışma kurullarını toplayarak konaklama ve gastronomi eğitimi konularında reel sektörün görüşlerine başvurduklarını hatırlatan Sağlık, danışma toplantılarının belirli aralıklarla sürdürüleceğini; Sivas turizminin canlandırılması için topyekün çalışmanın şart olduğunu da hatırlattı. 
Müjgan Üçer'in Sivas Mutfağı hakkında genel bilgilendirmesinin ardından, CÜ Turizm Fakültesi uygulama mutfağında çalışmaya başlayan yaklaşık 46 katılımcı üniversitenin usta aşçılarının refakatinde kendi elleriyle hazırladıkları Madımak, Sivas Mantısı (Hingel), Sivas Köftesi ve Kelle Tatlısı'ndan oluşan öğle yemeğini Fakültenin Uygulama Lokantası'nda birlikte yedi.

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Sivas haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Sivas haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Sivas yemekleri görücüye çıktı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

SİVAS NAMAZ VAKİTLERİ

16 Aralık 2017, Cumartesi
  • İmsak
    05:53
  • Guneş
    07:39
  • Öğle
    12:39
  • İkindi
    15:02
  • Akşam
    17:16
  • Yatsı
    18:51
Sayfa Başı