Sivas İl Özel İdaresi, su israfını önleme peşinde

Güncelleme Tarihi:

Sivas İl Özel İdaresi, su israfını önleme peşinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 16:09

Sivas İl Özel İdaresi, su israfını önleme peşinde

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS İl Özel İdaresi, su kaynaklarının düzenli ve adil bir biçimde kullanılabilmesini sağlamak amacıyla 'köylerde su sayacı' montajlarını sürdürürken, halkın bilinçlenmesi için de tanıtım çalışmalarını hızlandırdı. 

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri İbrahim Turan ile Çevre Koruma ve Kontrol Hizmetleri Müdürü Ahmet Yiğit, merkeze bağlı Ayli köyüne giderek su sayacı projesinin amacı ve köylere getireceği katkılar hakkında halka bilgi verdi. Turan, geçtiğimiz yıl başlatılan köylerde içme suyu sayacı uygulamasını hem tanıtmak hem de vatandaşları projeye teşvik ederek, su tasarrufunu yaygınlaştırmak için hazırlanan afiş, broşür ve kitapçıkları dağıtmak amacıyla Ayli köyüne geldiklerini söyledi. Dünyada küresel ısınma ve ilkim değişiklikleri gibi nedenlerden dolayı içme suyunun azalmaya başladığını hatırlatan Turan, "Yağmurun ve karın daha az yağmasının sonucu olarak köylerimizde içme suyu sorunu oluşabiliyor. Bu sorunun oluşmasında içme suyunun tarımsal alanlarda ve hayvan sulamasında kullanılması da önemli bir faktördür. Amacımız, köylerimize su sayacı takarak, içme suyunun amaç dışında kullanılmasını engellemek. Sivas İl Özel İdaresi olarak köylerimizden para kazanmak gibi bir niyetimiz yok. Tamamen köylerimizin düzenli içme suyunu karşılamak amacıyla yaptığımız bir uygulama. Köylülerimiz çeşmelerini açtığı zaman 24 saat içme suyuna kavuşsun istiyoruz" dedi.

Fiyatlandırma konusunda da bilgi veren Turan,"10 tona kadar ki suyumuz sadece 2,5 TL olacak. Burada kademeli bir fiyat politikası uygulayacağız. Kullanım miktarı arttıkça fiyat yükseleceği için köylümüz daha fazla tasarrufa yönelecek ve suyu kıymetli olacak" diye konuştu.

Ayli köyü Muhtarı Cemal Güler ise hizmetlerden dolayı İl Özel İdaresi'ne teşekkür etti. Köy sakinlerine İl Özel İdare Basın Yayın ve Halkla İlişikler Müdürlüğü'nce hazırlanan su tasarrufunu anlatan kitapçıklar dağıtıldı. Ayrıca köydeki cami, okul, sağlık ocağı ve sokaklara ise bilgilendirici afişler asıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!