Sivas Hizmet Vakfı'ndan 5 bin lisans öğrencisine burs

Güncelleme Tarihi:

Sivas Hizmet Vakfından 5 bin lisans öğrencisine burs
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 16:26

Sivas Hizmet Vakfı'ndan 5 bin lisans öğrencisine burs

Haberin Devamı

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)- SİVAS Valiliği bünyesinde kurulan Hizmet Vakfı tarafından başlatılan 'Yiğidolar öğrencisine sahip çıkıyor' projesi kapsamında 5 bin lisans öğrencisine burs verilecek.
Sivas Hizmet Vakfı tarafından başlatılan 'Yiğidolar öğrencisine sahip çıkıyor' projesi kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi'nde ve il dışında öğrenim gören başta Sivaslı öğrenciler olmak üzere 5 bin lisans öğrencisine 8 ay boyunca aylık 150 lira burs verilecek. Bu kapsamda projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. İl Özel İdare Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, ilçe kaymakamları ve bazı il protokol üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Gül proje hakkında bilgi vererek, "Sivas Hizmet Vakfı geçmişte de çok büyük hizmetler yaptı ama bundan sonra eğitime hizmet yapacak. Eğitime yapmasının sebebi şu, 15 Temmuz'da biz bir şey yaşadık. Ülke olarak bir şok yaşadık. 15 Temmuz'da bizim en başarılı, gariban, çalışkan çocuklarımızı bir terör örgütünün elimizden çaldığını gördük. Yeni 15 Temmuz'lar yaşamamak için, bunlarla karşılaşmamak için bizim Sivaslılar olarak bir şey yapmamız gerekiyor. Birinin dışarıdan gelip bize para vermemizi beklersek 5 bin rakamını bulamayız. İl valisi verecek, eşi verecek, milletvekilimiz, bakanımız verecek. Bu verdikleri burslar şeffaf olacak. Yani millet kimin para verdiğini, ne kadar verdiğini oluşturulacak internet sayfasında görmesi lazım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!