Sivas evinde büyüklere karşı kayıp

Güncelleme Tarihi:

Sivas evinde büyüklere karşı kayıp
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2008 13:49

Sahasında bu sezon başarılı bir grafik çizen Sivasspor, bu performansını büyük takımlarla oynadığı maçlara yansıtamadı. Evinde büyük takımlardan sadece Trabzonspor'u yenen Sivasspor, Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş'a da yenilerek, iç sahadaki 2. mağlubiyetini aldı.

Haberin Devamı

Sahasında bu sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Bursaspor, Vestel Manisaspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Denizlispor, Gençlerbirliği, Trabzonspor, Ankaragücü ve Konyaspor'u yenmeyi başaran Sivasspor, bu başarı grafiğini 20. haftadaki Fenerbahçe maçında olduğu gibi dün de Beşiktaş karşılaşmasında da sürdüremedi.

Beşiktaş maçı öncesinde, sahasında oynadığı 14 maçta 12 galibiyet elde eden ve sadece Fenerbahçe'ye 4-1 yenilip, Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan Sivasspor, dün de zirve yarışındaki rakiplerinden Beşiktaş karşısında tutuk bir oyun ortaya koydu.

Maçın 9. ve 14. dakikalarında Holosko'nun attığı gollere engel olamayarak karşılaşmanın başında 2-0 geriye düşen Sivasspor, son dakikalarda Mehmet Yıldız'ın attığı golle farkı 1'e indirmesine rağmen sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.Bu sezon sahasındaki 2. yenilgisini alan Sivasspor, bu mağlubiyetle hem UEFA Kupası'na, hem de Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolunda yara aldı.

Haberin Devamı


Beşiktaş maçı öncesinde, evinde oynadığı 14 maçın 10'unda kalesinde gol görmeyen Sivasspor, Beşiktaş'ın 2 golüne engel olamayınca iç sahada yediği gol sayısı 11'e çıktı. Sivasspor, Beşiktaş maçı öncesi iç sahada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan 1, Fenerbahçe'den 4, Bursaspor ve Ankaragücü'nden 2'şer gol yemişti.

KEZMAN'DAN SONRA HOLOSKO DA 2 GOL ATTI

Sivasspor filelerini iç sahada, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Gökhan Kaba, Bursasporlu Sinan ve Cihan, Fenerbahçeli Alex ve Semih, Ankaragücülü Elyasa ve Jaba 1'er kez, Fenerbahçe'nın golcüsü Kezman ise 2 kez havalandırmıştı. Fenerbahçeli Kezman'dan sonra Beşiktaşlı Holosko da Sivasspor'a iç sahada 2 gol atan ikinci isim olarak kayıtlara geçti.

KIRMIZI BEYAZLI EKİP, 9 MAÇ SONRA YENİLDİ

Ligde Fenerbahçe yenilgisinin ardından oynadığı son 8 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, 9. maçta mağlup oldu. Ligde en son 20. haftada sahasında Fenerbahçe'ye 4-1 mağlup olan Sivasspor, dün Beşiktaş'a 2-1 yenilerek uzun bir aradan sonra sahadan puansız ayrıldı.

Sivasspor, Fenerbahçe yenilgisinin ardından oynadığı 8 maçta Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Bursaspor, Ankaragücü, Konyaspor ve Kasımpaşa'yı mağlup edip, Gaziantepspor, Çaykur Rizespor ve Vestel Manisaspor ile berabere kalmıştı.

Haberin Devamı

Sivasspor, son 5 haftaya lider Fenerbahçe'nin 5, ikinci Galatasaray'ın 3 puan gerisinde, 61 puanlı Beşiktaş'ın averajla önünde üçüncü sırada girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!