Sivas Darrüşşifası kitabı tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Sivas Darrüşşifası kitabı tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 15:34

Sivas Darrüşşifası kitabı tanıtıldı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 'Sivas 1000 Temel Eser Projesi' kapsamında yayına hazırladığı, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle bastırılan 'Tezhip ve Minyatür Sanatıyla Sivas Darüşşifası' adlı kitabın tanıtım toplantısı düzenlendi.
Şemsi Sivas-i İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen toplantıya katılan Vali Davut Gül, Sivas Valiliği'nin geçmiş yıllarda başlattığı "1000 Temel Eser Projesi" kapsamında 49'uncu eserin hazır hale geldiğini söyledi. Sivas Darüşşifası'nın 800'üncü yılı dolayısıyla bastırılan eseri İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Klasik Türk Bezeme Sanatları Atölyesi sanatçılarının hazırladığını vurgulayan Gül, 48 sanatçının yaklaşık 5 ay emek harcadığını ifade etti. 144 sayfadan oluşan kitapta toplam 119 eser bulunduğuna dikkati çeken Gül, "Selçuklu Sultanı 1'inci İzzettin Keykavus’un 1217'de günümüzden 800 yıl önce Dürüssıhha ismiyle Sivas'ta yaptırmış olduğu Darüşşifa, Türk-İslam medeniyetinin önemli eserlerindendir. Bu önemli eserin bezeme unsurlarının doğru bir şekilde kayıt altına alınması, yapının farkına varılamayan güzelliklerinin ve unutulan kültür ortamının canlandırılması eseri adeta ihya etmiştir. Bu nadide eserin hayata geçmesinde emeği geçen başta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'müz olmak üzere kitaba destek sağlayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'na, eserin sanatçılarına, editörlerine, yayın kuruluna içten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Eserin hazırlanması hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ile kitabı hazırlayan yayın ekibi de görüş ve düşüncelerini paylaştı.
Vali Gül ve beraberindekiler daha sonra kitabın içerisinde yer alan eserlerin açılışına geçti. Şemsi Sivas-i İl Halk Kütüphanesi Sergi Salonu'nda 800'üncü Yılında Tezhip ve Minyatür Sanatıyla Sivas Darüşşifası Sergisi’nin açılışını yapan Vali Gül, emeği geçen sanatçıları kutlayarak teşekkür etti. Sergideki Eserleri tek tek gezerek bilgi alan Gül, eser sahiplerine de belge takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!