Sivas Belediye maçına odaklandı

Güncelleme Tarihi:

Sivas Belediye maçına odaklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2010 00:00

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile hafta sonu yapacakları maçın, önceki gün oynadıkları Beşiktaş karşılaşmasından daha önemli olduğunu belirterek, final niteliğindeki bu maçta tek düşüncelerinin galibiyet olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarına kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla başlayan Sivasspor'da, teknik direktör Rıza Çalımbay, idmanda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ligde geçen hafta Beşiktaş ile çok önemli bir maç oynadıklarını anımsatan Çalımbay, özellikle maçın ikinci yarısında istedikleri bir futbol sergilediklerini belirterek, “Herkese bir güven geldi. Demek ki istediğimiz zaman çok iyi şeyleri yapabiliyoruz. İşte önemli olan şimdi oynadığımız bu oyunu, 90 dakikaya yaymak. Hatalarımız var, tabii ki onları biliyorum. Bundan önce de yapılan hatalar var, onları da biliyoruz ve bir an önce de telafi etmek istiyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının kendileri açısından önemini vurgulayan Çalımbay, “Oynayacağımız İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı, Beşiktaş maçından daha önemli. Çok çok önemli bir maç. Bu bizim için final niteliğinde bir maç. Onun için tek düşüncemiz galibiyet, başka hiçbir düşüncemiz yok. Ama çok zor bir maç oynayacağız” diye konuştu.

İstanbul ekibinin çok disiplinli ve deplasmanlarda çok iyi oynayan bir takım olduğunu anlatan Çalımbay, “Bunun da bilincindeyiz, ama biz de kazanmak zorundayız. Burada tabii ki en büyük desteğimiz taraftarımız olacak. Gerçekten taraftarımıza bu maçta çok ihtiyacımız var. Onlarla beraber birlik beraberlik içerisinde inşallah bu maçtan 3 puanla ayrılacağız, çünkü başka hiçbir seçeneğimiz yok. Futbol bu, tabii ki her şey olabilir ama kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

İDMAN

Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleşen idmana, tedavileri süren Murat Sözgelmez, Hayrettin Yerlikaya ve kaleci Sead Ramoviç ile Beşiktaş maçında sakatlanan Sedat Bayrak katılmadı. İdmanı, kulüp ikinci başkanı Mehmet Oflaz ile yöneticiler Faruk Taşseten ve Harun Türkoğlu da izledi.

Bu arada, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın 4 Kasım Perşembe günü 4 Eylül Stadı'nda saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyeceği, ayrıca kırmızı-beyazlı ekibin aynı gün saat 14.30'da statta antrenman yapacağı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!