Sivas 8. maçına çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Sivas 8. maçına çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 12:10

Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ukrayna'nın FC Shakhtar Donetsk takımı ile yarın deplasmanda yapacağı maçla birlikte Avrupa kupalarındaki 8. karşılaşmasına çıkacak.

Avrupa kupalarında bugüne kadar 4'ü UEFA İntertoto Kupası'nda, 2'si Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, 1'i ise UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere 7 maç yapan Sivasspor, Avrupa arenasındaki 8. sınavını yarın son UEFA Kupası Şampiyonu FC Shakhtar Donetsk'e karşı deplasmanda verecek.

Avrupa kupalarında yaptığı 7 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet elde eden Sivasspor, yarın FC Shakhtar Donetsk karşısında Avrupa arenasındaki 3. galibiyetine imza atmak için mücadele edecek.

Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini geçen yıl UEFA İntertoto Kupası 2. turunda Karadağ'ın OFK Grbalj takımına karşı Sivas'ta 1-0'lık skorla elde eden Sivasspor, ikinci galibiyetine ise bu yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Belçika'nın RSC Anderlecht takımına karşı 3-1'lik skorla imza atmıştı.

Avrupa arenasındaki tek beraberliğini ise geçen yıl Karadağ'da OFK Grbalj'a karşı 2-2'lik skorla elde eden Sivasspor, geçen yıl UEFA İntertoto Kupası 3. turunda Portekiz'in SC Braga takımına iç sahada 2-0 ve deplasmanda 3-0 yenilmişti.

Yiğidolar, bu yıl ise önce Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda dış sahada Belçika'nın RSC Anderlecht takımına 5-0, daha sonra da UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Ukrayna'nın FC Shakhtar Donetsk takımına sahasında 3-0 mağlup olmuştu.

Avrupa kupalarında yaptığı 7 maçta rakip filelere 6 gol atan Sivasspor, kalesinde ise 16 gol gördü.

“YİĞİDOLAR” PRESTİJ MÜCADELESİ VERECEK

FC Shakhtar Donetsk ile Sivasspor arasında Donetsk RSC Olympiyskiy Stadyumu'nda yarın TSİ 19.00'da oynanacak karşılaşmayı İtalyan hakem Matteo Simone Trefoloni yönetecek. Trefoloni'nin yardımcılığını Luca Maggiani ve Sandro Rossomando'nun yapacağı maçta, Massimiliano Vellotto da dördüncü hakem olarak görev alacak.

Play-off turu ilk maçında sahasında rakibine 3-0 yenilerek Avrupa Ligi'nde gruplara kalma şansını oldukça zora sokan Sivasspor, Ukrayna'daki rövanş maçında prestij mücadelesi verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!