Siteler'in sokak arası çöplükleri

Güncelleme Tarihi:

Sitelerin sokak arası çöplükleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 15:28

Başkent’te mobilyanın kalbi olan Siteler’de boş arazilerin çöplüğe dönmesi esnafı isyan ettirdi. Moloz ve çöplerin akşam saatlerinde döküldüğünü belirten Siteler esnafı, “Yazın kokusundan, kışın dumanından şikayetçiyiz” derken Oda Başkanı Hüseyin Taklacı da “Temizliyoruz yine dökülüyor, baş edemiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da mobilya üretim ve satışının merkezi olan Siteler’de binaların arasındaki boş araziler çöplüğe döndü. Üretim atölyelerinde çalışan çırakların çöpleri boş buldukları alanlara bıraktığını savunan bölge esnafı, akşam saatlerinde de bölgeye moloz döküldüğünü belirtti. Akçakale 2 Sokak ile Abdullah Toker Sokak kesişimindeki boş arazinin yanında nakliyecilik yapan bir esnaf şöyle konuştu: 

‘KONTEYNER YETERSİZ’

“Yazın çöpler kokuyor. Suriyeli çocuklar gelip, ateş yakıyor. Sürekli itfaiyeyi çağırıyoruz. Çöplükte yakılan ateş buraya park eden otomobili tutuşturdu, malzeme getiren TIR’ın dorsesi yandı. Roketatar mermisi bile bulundu burada. Biz de arabamızı buraya park ediyoruz. Başına bir şey gelecek diye korkuyoruz. Belediyeyi aradığımızda gelip temizliyorlar. Biz bir gün tamamen temizlendiğinde nakliye araçlarımızı park ettik. Adamlar yine getirip kamyonun önüne çöp döktüler. 2-3 haftada bir belediye gelip temizliyor. 5 metre çöp dağının olduğunu gördük. Sağlığımıza da zararlı. Arazinin kime ait olduğu da belli değil. Çöp dökmeyin tabelası olduğu halde getirip, döküyorlar. Konteynerler de var ama yeterli gelmiyor. Siteler’e bu görüntü yakışmıyor.”

Haberin Devamı

Sitelerin sokak arası çöplükleri

YAZIN KOKU KIŞIN DUMAN

Bilecik Sokak ile Tezcan Sokak kesişimindeki başka bir boş arazinin yanında mobilya üretimi yapan Baki Usta ise şunları söyledi:
“10 yıldır bu durumda. Arazi sahibinin Amerika’da olduğu söyleniyor. Yazın kokudan, kışın dumandan geçilmiyor. İlgili kimse gelip güzelce temizlesin. Mağazaların bulunduğu Karacakaya Caddesi hemen yanıbaşımızda. Büyük mobilya mağazalarına gelen müşteriler bu manzarayla karşılaşıyor. Özellikle akşam saatlerinde gelip dökenler var. Başkent’in önemli üretim merkezlerinden bir yer burası. Arazi sahiplerinin de duyarlı olması lazım. Bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Gözümüzün önünde dökenler de var. Çevrenin kirletilmemesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

TEMİZLETTİRİYORUZ YİNE DÖKÜLÜYOR

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı da çöp konusundan şikayetçi olduklarını söyledi. Altındağ Belediyesi’ne boş arazileri otopark haline getirmesi önerisinde bulunan Taklacı şu ifadeleri kullandı:
“Vatandaşlardan bu konu ile ilgili sık sık şikayet alıyoruz. Gece saatlerinde gelip, çöpünü dökenler çok fazla. Bunların içinde Siteler’den atanlar da var dışarıdan gelip atanlar da var. Biz o arazileri Altındağ Belediyesi’ne temizlettiriyoruz, yine atıyorlar. Siteler’de zaten otopark sıkıntısı var. Altındağ Belediyesi’ne buraların otopark yapılması önerisinde bulunduk. Bu tür yerler için belediye, arazi sahiplerine yazı yazarak, “1-2 sene içerisinde bina yapmanız gerekiyor’ diyebilir. Tel örgüyle çevirttiğimiz yerler de var. Temizliyoruz, yine dökülüyor, baş edemiyoruz.”

Haberin Devamı

SOKAKTAN ROKETATAR MERMİSİ ÇIKMIŞTI

Siteler’de Akçakale Sokak’taki çöplükte 2012 yılında da bir hurdacı tarafından roketatar mermisi bulunmuştu. Hurdacı Alibey Atasoy, bulduğu cismin roketatar mermisi olduğunu anlamayarak bölgedeki bir çay ocağına götürmüştü. Masa üzerinde roketatar mermisini gören vatandaşlar arasında kısa süreli panik yaşanmıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen bomba imha ekipleri, mermiyi inceleme yapmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!