Siteler’in bekçi umudu

Güncelleme Tarihi:

Siteler’in bekçi umudu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 15:21

Ankara’nın da aralarında bulunduğu 5 ilde alınacağı duyurulan 7 bin mahalle ve çarşı bekçisi, hırsızlıktan mağdur olan Siteler esnafının da umudu oldu. ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, “Siteler’de bekçi olursa hırsızlar için de caydırıcı olur” dedi.

Haberin Devamı

Çarşı ve mahallelerde kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaları amacıyla aralarında Ankara’nın da bulunduğu 5 ilde alınacağı duyurulan 7 bin mahalle ve çarşı bekçisi kadrosu, son dönemde artan hırsızlık olaylarıyla gündeme gelen Siteler’in de umudu oldu. Hırsızlık olaylarının Siteler esnafını bezdirdiğini söyleyen Ankara Mobilyacılar, Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı, Ankara’daki bekçi alımı açıklamasının kendileri için olumlu bir gelişme olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

KAMERA OLMAZSA BEKÇİ OLSUN

“Bir önceki valimiz Mehmet Kılıçlar buraya 7 gün 24 saat kamera sözü vermişti. Bununla ilgili bir gelişme olmadı. Son bekçi açıklaması da bizi umutlandırdı. Siteler’de kamera sistemi olmazsa, bekçi olsun. Hırsızlık olaylarından bıktık. Artık bizim odaya ne zaman hırsız girecek diye bekliyoruz. Burası sanayi veya organize sanayi bölgesi değil, mahalle olarak gözüküyor. Valiliğin, kaymakamlığın, emniyetin kontrolünde olan bir yer. Devletimiz buraya bekçi istihdam ederek bizim yaşadığımız güvenlik sorununu çözerse mutlu oluruz.

Haberin Devamı

MAĞDUR BÖLGELERDEN BİRİ

Siteler’de bekçi bulunması, hırsızlar için caydırıcı olur. Bölgedeki polis ekiplerinin sayısının artırılması lazım. Karakolun yetki alanı geniş olduğu için olaylara yetersiz kalıyor. Siteler’de 12 bin civarında işletme, 80 bin civarında da işverenle çalışan var. Sabah dolup, akşam boşalan bir yer. Burada Suriyeli sığınmacılar da var. Ankara’nın en mağdur bölgelerinden biri Siteler.”

SANAYİ OLSA  YAPTIRIMIMIZ OLUR

SANAYİ sitesi olmadıkları için ortak bir karar alamadıklarını da vurgulayan ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, “Burası sanayi sitesi ve organize sanayi bölgesi olsa yaptırımımız olur. Bizim esnafı ikna etme şansımız yok. Ortak bir yönetim olsa tek bir karar alabilir ve uygulamaya geçeriz. Ancak burası mahalle ve sınırları belli olmayan bir alan. 50 tane giriş çıkışı var. Bu nedenle bizim bu şekilde bir yaptırımımız olmuyor” dedi.

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!