Siteler’de elektrik isyanı

Güncelleme Tarihi:

Siteler’de elektrik isyanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 16:37

Siteler’de, son günlerde sok yaşanan elektrik kesintisi, esnafı isyan ettirdi. “Millet uzaya çıkıyor, biz Siteler’de elektriği konuşuyoruz” diyen esnaf, madenciler gibi başlarına lamba takıp, işlerini yapmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Mobilya sektörünün kalbi Siteler’de, son günlerde çok sık yaşanan elektrik kesintisine, esnaf isyan etti. Siteler’in Karacakaya Caddesi ile Bilecik ve Sarıgül sokaklarındaki esnaf, havanın erken karardığı kış günlerinde elektriklerin kesilmesiyle iş bırakmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Elektrik yoksa iş de yok. Yetkililer bu sorunu çözmeli” diyerek tepki gösterdi. 10 yıldır belli aylarda elektriklerinin kesildiğini, son günlerde ise kesintilerin sık yaşandığını söyleyen mobilyacı esnafı Ercan Koç şöyle konuştu:

DİLEKÇE VERDİK, DEFALARCA ARADIK

“Elektrikler, her gün üç dört defa gidiyor. 10 yıldır, 12’nci aydan 3’ncü aya kadar hep böyle. Kıştan kaynaklı. Ağustos ayında da kilamaların çalıştırılması nedeniyle böyle. Başkent Elektrik’e dilekçe verdik, defalarca aradık. ‘Şikayetiniz işleme alınmıştır’ deniliyor. Buranın elektrik hatları yetersiz, incelenmesi lazımmış. Biz de incelenmesini istiyoruz. Kış olduğu için şu anda donuyoruz.

Haberin Devamı

MÜŞTERİ GELDİĞİNDE GERİ DÖNÜYOR

Üretim yapan yerler kesintiler nedeniyle elektriğin gelmesini bekliyor. Üretim duruyor. Bu dükkanlarda yüzlerce çalışan var. Binlerce kişi bu elektrik işinden dolayı mağdur. Dükkanımıza müşteri geldiğinde geri dönüyor. Karanlıkta cep telefonu ışığıyla, el feneriyle ürün göstermeye çalışıyoruz. Her gün 3 bin TL zararımız var. 20 tane çalışanımız var kışta elektrik olmayınca boş boş duruyoruz. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz.”

MİLLET UZAYA ÇIKIYOR BİZ ELEKTRİK BEKLİYORUZ

41 yıldır Siteler’de esnaflık yaptığını belirten Emin Kara da elektrik kesintisi nedeniyle binlerce iş yerinin mağdur olduğuna dikkat çekti. Kara, şunları söyledi:
“2016’ya geldik halen Başken’te işletmeciler olarak elektrikle uğraşıyoruz. Millet uzaya çıkıyor, biz Siteler’de elektriği konuşuyoruz. Bu işin görünmeyen boyutu da var. Sonra ‘Siteler’de işler bitti’ diyorlar. Böyle olursa tabi biter. İhracat yapanı var, üretip satanı var. Herkes mağdur. Elektrik kesilince geliyorlar şalteri kaldırıp gidiyorlar. Ama tekrar atıyor. Kalıcı çözüm lazım. Biz bir gün faturamızı ödemeyelim hemen taciz ediyorlar ama arıza olunca aynı hassasiyet gösterilmiyor.”

Haberin Devamı

3 AY ÖNCE TRAFO PATLADI

Esnaf İrfan Kaya ise 3 ay önce trafonun patladığını o patlamanın ardından sık sık arıza yaşandığını kaydetti. Üretimde çalışan bazı esnaflar da madenci modeli lambalarla taşıma işlerini yaptıklarını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!