Siteler esnafına mobilya AVM’si

Güncelleme Tarihi:

Siteler esnafına mobilya AVM’si
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 01:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, 2013 yılında Siteler esnafının ürünlerini sergilemeleri için sözünü verdiği Mobilya Alışveriş Merkezi’nde sona gelindi.

Haberin Devamı

Önceki gün mobilya üretimi yapan esnafla bir araya gelerek düzenlenen toplantıda talepleri dinleyen Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, yoğun katılım üzerine merkezdeki satış alanları için kura çekimi kararı aldıklarını söyledi. 2017 yılına girmeden açılış yapmayı planladıklarını kaydeden Başkan Taklacı şöyle konuştu:

RESMİ AÇILIŞ KASIMDA

“İnşaat süreci tamamlandı, belediye ve odamızın arasındaki sözleşme süreci ve yasal işlemler devam ediyor. Muhtemelen 2-3 haftaya kadar tüm yasal süreçleri aşmış olacağız hemen ardından kuramızı çekip, kiracı statüsünde hizmet vermeye hak kazanan imalatçılarımız ile birlikte alışveriş merkezinin kapılarını açacağız. Kasım ayında resmi açılışı yapıp müşterilerimizle buluşmayı planlıyoruz.

Haberin Devamı

İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Şu an Siteler’de 6-7 büyük firmaya çalışıyorsunuz. Tüm Siteler, makinesi, dükkanı, kalfası, çırağı, yılların birikimi ustalığı ile birlikte 6-7 firmanın fabrikası, işçisi olmuş durumda. Kendi dükkanında işçilik yapmaya devam ediyor. Siteler mobilyacılarının imal ettiği mobilyalar dünyaya satılıyor. Eğer ben bu işi yapacağım ustalığımı gelecek nesillere aktaracağım diyorsanız, Büyükşehir Belediyemizin bizlere sunduğu bu fırsatı çok iyi değerlendirmeniz lazım.

KAMPANYALAR DÜZENLENECEK

15’er kişilik gruplar halinde bugüne kadar tek tek esnafa merkezi gezdik. Burası mobilya almak isteyen vatandaşın uğrak yeri olacak. Otoparkı, oyun alanları, yeme içme alanı ile tam bir alışveriş merkezi niteliği taşıyacak. Mobilya Sarayı AVM için yeni bir isim bulunacak, kampanyalar düzenlenecek. Mobilya almak isteyen vatandaşın, gezmeden mobilya almayacağı bir merkez haline gelecek ve üreticiden tüketiciye en uygun fiyatlar ile en kaliteli mobilya ve aksesuarlar 365 gün açık mobilya fuarı şeklinde hizmet verecek.

‘365 GÜN KESİNTİSİZ MOBİLYA FUARI’

Siteler’de 3 yıllık bir sürecin sonunda hayata geçirilen proje sadece Siteler’de üretim yapan imalatçı mobilyacıları kapsıyor. İmalatçıları desteklemek, fabrikasyon ürünler ile rekabet seviyesini artırmak amaçlı yapılan merkez yaklaşık 150 imalatçıyla kapılarını açacak. 15 bin metrekare satış alanı bulunan merkezde 5 bin metrekarelik büyük süpermarket, çocuk oyun alanı, otopark, yeme içme alanı gibi imkanlar da yer alacak. ‘365 gün Kesintisiz Mobilya Fuarı’ sloganı ile açılacak olan Avm de on bin çeşit mobilya dekorasyon ürünü teşhir edilecek. Başkan Taklacı, "Uzun zamandır böyle bir mobilya AVM’si istiyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Melih Gökçek’e bu konuda duyarsız kalmadığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!