Sistem oturuyor

Güncelleme Tarihi:

Sistem oturuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Her futbolcunun her yerde oynayacak kapasitede olması gerektiğini belirten Fatih Terim, ‘‘Sistemler futbolculara göre, futbolcular da sisteme göre hareket etmeli. Mevkii yok, verilen görevi yerine getirme var'' dedi.

Kamp çok yararlı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, New York kampının oldukça yararlı geçtiğini söyledi. Futbolcularına oynatmak istediği yeni sistemin yavaş yavaş rayına oturduğunu belirten Terim, takıma gelişinin ikinci yılında düşüncelerini sahada uygulamaya başladığını söyledi.

Rahatladım

Sistemler arasında bir fark olmadığını anlatan Terim, Galatasaray gibi büyük bir takımın her sisteme ayak uydurması gerektiğini belirtti. Terim, ‘‘Ben düşüncelerimi sahada gördükçe rahatlıyorum. Artık istediğim sistem yavaş yavaş oturmaya başladı. Bunun faydasını göreceğiz'' diye konuştu.

Sistem ve futbolcu

Terim, her futbolcunun her yerde oynayacak kapasitede olması gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti: ‘‘Sistemler futbolculara göre, futbolcular da sisteme göre hareket etmesi gerekir. Bir futbolcunun her mevkiide oynayacak düzeyde olması lazım. Mevkii yok, verilen görevi yerine getirme var.''

Büyük yol aldık

Hem Milli Takım'da hem de G.Saray'da bu sistem üzerinde durduğunu söyleyen Terim, ‘‘Büyük yol katettik. Sezon başında hazır olacağız. Çalışmalarımız olumlu geçiyor. Bazı eksiklerimiz olmasına rağmen daha vaktimiz var. G.Saray hem lige, hem de Şampiyonlar Ligi'ne hazır olacak'' dedi.

Cimbom seyyah oluyor

G.Saray, ABD kampında geriye kalan 6 gün içerisinde 3 hazırlık maçı daha yapacak. Değişik yerlerde oynanacak bu maçlar yüzünden sarı kırmızılı takım kilometrelerce yol katedecek. Rochester şehrindeki maçtan sonra bir gece kalıp New York'a dönecek olan G.Saray, burada da başka bir otele yerleşecek. New York'ta son maçını oynandıktan sonra da gece yarısı İsviçre'ye, oradan da Türkiye'ye geri dönecek.

Eşlerden büyük destek

Galatasaray'ın ABD kampına üç gün önce katılan futbolcu eşleri, takım futbol oynarken saha kenarında heyecandan yerlerinde duramıyorlar. Özellikle Fatih Terim'in eşi Fulya Terim, her pozisyonda ayağa kalkıp, tezahüratta bulundu. Diğer futbolcu eşleriyle birlikte atılan gollerden sonra büyük alkışlar kopartan sarı kırmızılı bayanlar, eşlerine büyük moral verdi.

New York turu

Sarı kırmızılı futbolcular dün sabah hafif bir düz koşu yaptıktan sonra serbest kalarak, eşleri ile birlikte gönüllerince gezdiler. New York sokaklarında günlerini gün eden Galatasaraylı futbolcular ve eşleri, yoğun bir alış verişin ardından yorgun bir halde akşam geç saatlerde kampa döndüler ve dinlenmeye çekildiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!