Sistem arayışı

SİSTEM arayışına rağmen Beşiktaş’ın tek forvetle oynayamayacağını öğrenememek çok garip. Savunmada beş metreye pas atılmıyor. Çok garip. Pazar günü İnönü Stadı’nda yapılacak Süper Lig maçının zor geçeceğini Antalyaspor ikinci yarıdaki oyunu ile ortaya koydu.

İki yıldır üst seviyede oynamasına rağmen "Bizim mahallenin çocuğu" diye bakılan Serdar Özkan Fortis Türkiye Kupası’nda Antalyaspor önünde sergilediği oyun ve efor ile takımın liderliğini sırtlaması gelecek için iyi bir adım. Liderlik, sürekli bir değişim oluşturmayı gerektirdiğinden yönetmenlikten farklı bir olgudur.

Teknik direktör Mustafa Denizli’nin elindeki malzeme ile en iyisini yönetmek ve mevcut yapıyı korumak için seferber olması dikkatlerden kaçmıyor. Beşiktaş’ın lider oyuncu ihtiyacını kaptanlık bandı ile sahada yerini alan Serdar Özkan ile karşılaması sevindiricidir.

’Çağdaş lider’ Serdar Özkan

Maçın ilk yarısında Serdar Özkan’ın rakip ceza alanında presi olmasa birçok takımın peşinden koştuğu Bobo boş kaleye golünü atamayacaktı. Brezilyalı golcü coşamayacaktı! Teknik direktör Denizli "Çağdaş lider" olarak Serdar Özkan’ı ön plana çıkardı. Cisse, Sivok ve Holosko’nun istikrarsızlığını omuzlayan Serdar Özkan ile birlikte İbrahim Toraman ve kaleci Rüştü’nün tecrübesi her zamanki gibi vitrinde yer aldı.

Maç boyunca iki önemli ayrıntı yaşandı. Birincisi, maçın hakemi Deniz Çoban. Uğur’un ceza alanı içinde eliyle kestiği pozisyonu kaçırmadı düdüğü ile penaltıyı gösterdi. Penaltı atışı sırasında uyarılarına rağmen siyah beyazlı oyuncuların ceza alanına girmesi kural ihlalidir.

Penatı doğru, penaltı atışı gol oluyor. Kurala göre tekrar ettirmesi gerekli ama düdüğünden ses çıkmadı. İkinci ayrıntı ise Cisse sağ tarafta oynuyor demek ki, Sivok, Uğur İnceman ikili ön libero oynarsa başarılı olacak. Ama gol yollarında büyük paralara alınıp da ülkesine postalanan Higuain’in eksikliği hissedildi. Tek forvetli sistemde çok iş yapardı!
Yazarın Tüm Yazıları