Şişli’de çocuklar için yeni bir etüt merkezi

Güncelleme Tarihi:

Şişli’de çocuklar için yeni bir etüt merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 11:31

Şişli Belediyesi çocukların eğitimine önemli katkılar sunan etüt merkezlerine bir yenisini daha ekledi. Yeni açılan etüt merkezinde 300’e yakın öğrenci eğitim alacak.

Haberin Devamı

Çocukların eğitimi konusundaki çalışmalarına devam eden Şişli Belediyesi, üçüncü etüt merkezini Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün katılımıyla açtı. Daha önce Gülbağ ve Feriköy’de açılan etüt merkezleri özelikle dershaneye gitme olanağı olmayan çocukların eğitimlerinin, uzman öğretmenler tarafından verilen derslerle desteklenmesini amaçlıyor. Mahmut Şevket Paşa Etüt Merkezi ile sayısı üçe çıkan etüt merkezlerinde ilköğretim okullarına devam eden 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine Türkçe, matematik, fen, İngilizce ve kodlama; 4’üncü ve 5’inci sınıflara ise Türkçe, matematik dersleri veriliyor. Merkezlerde çocukların okul dışındaki eğitimleriyle de yakından ilgileniliyor. İstanbul’daki müzeleri ve sanat galerilerini gezip burada kendileri için özel olarak hazırlanan atölye çalışmalarına da katılıyorlar. İki yıldır eğitime katkı sunan etüt merkezlerine devam eden çocukların okul başarılarında ciddi oranda artış söz konusu.

Haberin Devamı

300 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

Etüt merkezinde yaklaşık 300 öğrenci eğitim alacak, ayrıca merkezdeki kütüphanelerden ve bilgisayarlardan ise isteyen bütün çocuklar yararlanabilecek. Etüt merkezinin açılışını yapan Hayri İnönü şunları söyledi:

“Bugün açılışını yaptığımız yeni merkezimizle çok daha fazla çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz. Onların başarılarında bir nebze de olsa pay sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dile getirdiği gibi ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.’ Bize ne mutlu ki, etüt merkezlerimizi açtığımız günden bu yana çocuklarımızın okul başarılarında gözle görülür bir artış gözlemliyoruz.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!