Şirvan’da gözaltına alınan BBC muhabiri serbest

Güncelleme Tarihi:

Şirvan’da gözaltına alınan BBC muhabiri serbest
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 17:34

Siirt’in Şirvan ilçesindeki heyelan faciasını izlemek için dün Şirvan’a giderken gözaltına alınan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), yönetim kurulu üyesi ve BBC Türkçe haber servisi muhabiri Hatice Kamer, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

GGC Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, cemiyet yönetim kurulu üyesi ve BBC muhabiri Hatice Kamer’in, maden kazası haberi için gittiği Siirt’in Şirvan İlçesi’nde, görevi başındayken gözaltına alındığı belirtilerek şöyle demişti:

"Gerekçesini ’resmi’ olarak hala bilmiyoruz. Önce sosyal medya paylaşımı denildi, ardından bölgede fotoğraf çektiği söylendi. Geç saatlerde Siirt kent merkezine getirildiğini öğreniyoruz. 5 günlük avukat kısıtlaması kararı alınmış. Son aylarda onlarca gazetecinin gözaltına alınması, tutuklanmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, arkadaşımızın gözaltına alınması bizi endişelendiriyor. Cuma günü bir başka soruşturma için Diyarbakır’da emniyete giden ve ifade verip ayrılan arkadaşımızın Şirvan’da gözaltına alınması aklımıza soru işaretleri getiriyor. Ayrıca velev ki sosyal medya paylaşımı ya da bölgede fotoğraf çekmesi gözaltına alınması ve avukat kısıtlaması getirilmesi için gerekçe mi? Böylesi bir tablo bizi endişelendiriyor. Arkadaşımızın bir an önce ifadesinin alınıp savcılığa çıkarılmasını bekliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!