Şirvan’da göçük altında kalan 12’inci işçiye ulaşıldı

Güncelleme Tarihi:

Şirvan’da göçük altında kalan 12’inci işçiye ulaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 11:24

Siirt’in Şirvan ilçesinde maden ocağında göçük altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Toprak altında kalarak yaşamını yitiren Kerem Arat'ın cenazesi defnedildi. Göçük altında kalan 5 işçinin bulunması için çalışmalar sürüyor. Toprak altında kalan 5 işçiyi arama kurtarma çalışmaları sürerken, saat 22.00 sıralarında bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Haberin Devamı

Şirvan ilçesi Maden köyündeki bir bakır madeninde meydana gelen heyelan sonucu göçük altındaki 6 işçinin kurtarılması için bölge illerden sevk edilen AFAD ve UMKE ekipleri ile Türk Kızılayı, jandarma ve maden şirketine ait ekipler çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde sabah saatlerinde ekskavatör operatörü Kerem Arat isimli işçinin cansız bedenine ulaşıldı. 

Madende 17 Kasım Perşembe günü meydana gelen heyelanda 16 işçi göçük altında kalmıştı. 11 işçinin cenazeleri göçük altından çıkartılırken, 5 işçinin bulunması için çalışmalar vardiyalı olarak sürüyor.

ARAT'IN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Kerem Arat'ın cenazesi, Siirt Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Cenaze, Yeni Mahalle Halit Bin Velit Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Zevye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"ELİMİZDEN HİÇBİR ŞEY GELMEDİ"

Arat'ın dayısı Hamza Cengiz, AA muhabirine, "Ne yapalım elimizden hiçbir şey gelmedi. Bugün cansız bedeni çıkarıldı." dedi. İşçinin yakınlarından Süleyman Erbek de Arat'ın evli ve biri kız, biri erkek 2 çocuğunun olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BİR İŞÇİNİN DAHA CESEDİ ÇIKARILDI

Siirt’in Şirvan İlçesine bağlı Maden Köyündeki bakır madeninde meydana gelen heyelan faciasında toprak altında kalan 5 işçiyi arama kurtarma çalışmaları sürerken, saat 22.00 sıralarında bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Uzman köpeklerin yardımıyla gerçekleştirilen çalışmalarda Mahmut Batumak’ın da cesedi çıkarıldı. Heyelan altındaki 4 işçi için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

VALİLİK'TEN SON DURUM AÇIKLAMASI

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, heyelanda toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Açıklamada, 24 Kasım'da Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğüne bağlı Türkiye'de sadece iki adet bulunan ceset arama köpekleri, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı JAK arama kurtarma köpekleri ve ekipleri ile ortaklaşa çalışma yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Çalışmada, 24 Kasım'da bir, 25 Kasım'da iki, 26 Kasım'da bir, 27 Kasım'da bir olmak üzere toplam 5 cenazeye köpeklerin yapmış olduğu yer tespiti sonucunda ulaşılmıştır. Enkaz çalışma alanında arama ve kurtarma çalışmalarına eğitimli köpekler dahil edilerek, çalışmalar aralıksız devam ediyor. Tonlarca ağırlıktaki toprak enkazı altında kalan işçileri çıkarmak için eğitmenleriyle birlikte enkazı didik didik eden arama köpekleri, işçilerin çıkarılmasında etkin rol aldı."

Köpeklerin tepki verdiği noktada çalışmaların yoğunlaştırıldığı, iş makineleri ile yapılan çalışmalarda işçilerden birinin cesedinin bugün çıkarıldığı aktarılan açıklamada, diğerlerinin çıkarılması için yapılan çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.                     

Haberin Devamı

EŞİ 10 GÜN SONRA DOĞUM YAPACAK

Toprak altında kalan 2 çocuk babası işçi 29 yaşındaki Yavuz Yıldız'ın hamile eşinin 10 sonra doğum yapacağı belirtildi.  Yıldız'ın kuzeni Salih Ezer, toprak altında kalan Yıldız için İstanbul'dan geldiğini belirterek, yaklaşık 20 yakını ile kurtarma çalışmalarını izlediklerini söyledi.

Yavuz Yıldız'ın ocakta şoför olarak asgari ücretle çalıştığını dile getiren Ezer, "Evli ve 2 çocuğu var, 10 gün sonra da eşi üçüncü çocuğunu dünyaya getirecek. 11'nci güne girdik. Allah'tan umut kesilmez ama sağ çıkmasını beklemiyoruz. Bu görüntüye göre sağ çıkamaz." dedi.

"BİR UMUT BEKLİYORUZ" 

Enkaz altındaki şoför Mahmut Batumak'ın (27) yakını Mehmet Batumak ise 7, 4 ve 2 yaşında 3 çocuğu olan Batumak'ın yaklaşık 4 yıldır aynı şirkete çalıştığını kaydetti.

Heyelanın yaşandığı günden bu yana Vali Mustafa Tutulmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın kendileriyle yakından ilgilendiğini vurgulayan Batumak, "Allah devletimizden razı olsun. Bir umut bekliyoruz. Sağ çıkmasını bekliyoruz ama onun sağ çıkmaması bile bizim için bir teselli olacaktır." ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!