Şirvan'da 6 işçiye ulaşma çabası

Güncelleme Tarihi:

Şirvanda 6 işçiye ulaşma çabası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 13:26

Şirvan'da 6 işçiye ulaşma çabası

Haberin Devamı

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR-Mehmet Yücel DURAK/ŞİRVAN(Siirt), (DHA)- SİİRT'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde heyelan faciası nedeniyle toprak altında kalan 16 işçiden 10'unun cesedi toprak altından çıkarılırken, 6 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Şirvan'daki  Maden Köyü'nde bulunan bakır madeninde 17 Kasım akşamı heyelan nedeniyle meydana gelen göçük altında kalan 16 işçiden şimdiye kadar Murat Ant, Şefik Tünçer, Reşit Can, Bedrettin Çaylı, Sedat Bulut, Mehmet Kasım Tari, Abdurrahim Sönmezsoy, Abdulbaki Aydın, Savaş Kızılkan ve İsmail Tekin'in cesedi çıkarıldı. 9'uncu güne giren arama kurtarma çalışmaları bugün de sürdü. Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve AFAD Genel Merkezi'ne ait, 8 farklı şehirde görevli uzman eğitimli 15 dedektör köpek desteği ile bu sabah başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sabah saatlerinde devam eden aramalara engel olan büyük kaya parçaları dinamitle kontrollü patlatıldı. Toprak altında kalan diğer işçiler; Yavuz Yıldız, Mahmut Batumak, Halil Başer, Kerem arat, İbrahim Kılınç ve Nusret Beyza Alma'yı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın bugün geleceği belirtilen Maden Köyü'ne çıkan bütün yollarda ve arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı göçük alanında olağanüstü güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Maden Köyü'ne gelen bütün yollarda kurulan uygulama noktalarında, sıkı aramalar yapıldıktan sonra insanların geçişine izin veriliyor. Arama çalışmalarının yapıldığı bölgeye hakim tepelere de keskin nişancılar yerleştirildiği görülürken, çevre illerden de çok sayıda güvenlik görevlisinin takviye olarak Siirt merkez ve Maden Köyü'ne getirildiği ifade edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!