Şırnak'ta TKDP'nin il binası açıldı

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta TKDPnin il binası açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 16:33

-TKDP Şırnak İl Başkanlığı kuruldu

Haberin Devamı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi'nin (TKDP) İl Başkanlığı düzenlenen törenle açıldı.

Parti binasının açılışı için Kuzey Irak'taki KDP'den ve Diyarbakır'dan gelen çok sayıda araç, şehir turu attı.

İl binasının açılışı sonrası Kürtçe olarak konuşan TKDP Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, geçen yıl kurdukları partilerinin illerdeki örgütlerini kurmaya devam ettiklerini söyledi.

Kürtlerin kimliğinin tanınması gerektiğini belirten Kardaş, "Herkesin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Herkesin bizi kardeş görmesini istiyoruz. Yükümüz çok ağırdır. Yüzyıllardan beri Kürtler sıkıntı çekiyor. Bizde bütün dünyadaki milletler gibi bir kimliğe sahip olmak istiyoruz. Kürt milletin bütün dünyadaki milletler gibi Allah tarafından yaratılmış bizimde kültürümüz, kimliğimiz vardır" dedi.

Haberin Devamı

Parti olarak, kimseye düşmanlıklarının bulunmadığını ifade eden Kardaş, şöyle konuştu:

"ABD ve Rusya tarihçileri, bu topraklarda İngiliz, Kürtlerin binlerce yıldır yaşadığını söylüyor. Hiç kimseye art niyetli değiliz. Bizde şunu istiyoruz. Artık küçük hesapları bırakalım. Partimiz, ne yanlışlar üzerinde nede kimsenin düşmanlığı için kurulmamıştır. Hak ve hukuk için kurulmuş. Kimseye bizim düşmanlığımız yok. Hiçbir parti, hiçbir kurum bizim için engel değil. Herkesten demokratik çerçevede hak ve hukukunu, düşüncesini kurumasını istiyoruz. Buda bizim en doğal hakkımızdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!