Şehit polislerin baba ocağına ateş düştü

Güncelleme Tarihi:

Şehit polislerin baba ocağına ateş düştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 11:31

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde dün akşam, PKK'lı teröristler tarafından polis zırhıl aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan 3 polis memuru için 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Düzenlenen cenaze törenine Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Törende şehit polis memurlarının öz geçmişlerinin okunmasının ardından dualar okundu. Yapılan duadan sonra şehit polis memurlarının naaşı, askeri helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na gönderildi. Şehitler buradan uçak ile memleketlerine gönderilecek.



Şehit polislerden, 15 yıllık polis memuru evli ve 2 çocuk babası Hilmi Bardakçı'nın (41) naaşı, Osmaniye'ye, evli ve 2 çocuk babası Hasan Aslan'ın naaşı Gaziantep'e, 33 yaşındaki Sabri Altınbaş'ın cenazesi ise Düzce'ye gönderilecek.







OĞLUM GÖNÜLLÜ OLARAK GİTTİ

Şehit polislerin baba ocağına ateş düştü



Şehit polis memuru Hilmi Bardakçı'nın babası İsmail Bardakçı, oğlunun gönüllü olarak Şırnak'a gittiğini, giderken de 'Kalırsam gazi, ölürsem şehit olurum' dediğini söyledi. Silopi'de şehit düşen 3 polisten Hilmi Bardakçı'nın Adana'nın Yüreğir ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki evinde yas var. Baba İsmail Bardakçı (67) dev Türk Bayrağı asılan evinin önünde taziyeleri kabul ediyor. Baba Bardakçı'nın gözyaşları içinde "Oğlum yaktı beni, yandım, bu acı beni yakıyor" diye ağıt yaktığı görüldü.

Haberin Devamı

"KALIRSAM GAZİ, ÖLÜRSEM ŞEHİT OLURUM"

Şehit polislerin baba ocağına ateş düştü



Baba Bardakçı oğlunun 1.5 yıl önce Gaziantep'ten tayini çıktığını, kendisinin Şırnak'a gönüllü olarak gittiğini belirterek, "Oğlum daha dün buradaydı bizi görmeye gelmişti. Ama şimdi şehit oldu. Ben gitme dedim o gönüllü olarak gitti. Giderken de 'takdiri ilahi şaşmaz' diyerek gitti. Takdir böyleymiş ne diyebiliriz" diyerek ağladı. Baba oğlunun Şırnak'a giderken 'kalırsam gazi, ölürsem şehit' olurum dediğini de yanında taziyeye gelenlere söyledi. Bu arada şehidin annesi Selver, eşi Havva ve çocukları İsmail Talha ile kızı Zehra ise evden dışarı çıkmadı.


Haberin Devamı

ADANA'YA 14. ŞEHİT

Bu arada, polis memuru Hilmi Bardakçı'nın şehit olmasının ardından Adana'ya 20 Temmuz 2015'ten sonra başlayan olaylarda gelen 14. şehit oldu. Bu şehitlerden 11'i polis memuru olarken 3'ü de rütbeli asker. Son yaşanan terör olaylarında en çok şehit veren il Adana oldu.

SEKİZ YILLIK POLİS MEMURUYDU

Şehit polislerin baba ocağına ateş düştü



Şehit polis memuru Hasan Aslan'ın (34) Gaziantep'teki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor. Şehit Aslan'ın Yeditepe Mahallesi'ndeki babaevine gelen emniyet yetkilileri, baba Mehmet Aslan'a acı haberi verdi.

Aslan'ın şehit olduğu haberini alınca fenalaşan yakınlarına evin önünde hazır bekleyen 112 acil servis ekiplerince müdahale edildi.

Sekiz yıllık polis memuru olduğu ve son 3 yıldır Şırnak'ta görev yaptığı belirtilen Aslan'ın 5 ve 1,5 yaşlarında iki çocuk babası olduğu öğrenildi. 

Babaevinin bulunduğu sokağa Türk Bayrağı asılan şehit polis memurunun cenazesinin, ikindi namazına müteakip düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.

DÜZCE'DE YAS

Şehit polislerin baba ocağına ateş düştü


Şehit polis memuru Sabri Altınbaş'ın Düzce'nin Kaynaşlı ilçesindeki babaevi yasa büründü.

Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, İl Emniyet Müdür İsmail Hakkı Akyüz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Özbakır, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, baba Zeki Altınbaş'ın Darıyeri Yörükler köyündeki evine gelerek, şehadet haberini verdi.

Baba Zeki Altınbaş ve şehidin yakınları için evin önünde ambulans hazır bekletildi, iki katlı evin çatısına Türk bayrağı asıldı.

Bu arada, emniyet yetkilileri ve şehit yakınları, basın mensuplarının görüntü almasını istemedi.

Şehit Harun Boy Mahallesi 47. Cadde'de dün zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerin, daha önce yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu yaralanan 4 polis memuru Silopi Devlet Hastanesine kaldırılmış, polislerden 3'ü müdahaleye rağmen şehit olmuştu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!