Şırnak'ta izinsiz gösteri

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta izinsiz gösteri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 00:32

- Cizre ilçesinde yola barikat kurarak polise ses bombası, havai fişek ve molotofkokteyli ile saldıran gruba müdahale edildi - Bir iş yerinin ateşe verildiği olaylarda 1 kişi yaralandı

Haberin Devamı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde yola barikat kurarak polise ses bombası, havai fişek ve molotofkokteyli ile saldıran gruba müdahale edildi, bir iş yerinin ateşe verildiği olaylarda 1 kişi yaralandı.

Yefes ve Nusaybin caddeleri ile Otogar mevkisi ve çevre yolunda bir araya gelen terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinden oluşan yüzü maskeli grup, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in 2 yıl önce Paris'te öldürülmesini protesto bahanesiyle çöp konteynerleri ile yola barikat kurdu.

Polisin dağılmaları yönündeki uyarılarına taş, havai fişek, ses bombası ve molotofkokeyli ile karşılık veren gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Göstericiler ara sokaklara kaçarak, dağıldı.

Olaylar sırasında gösteriyle ilişkisi bulunmadığı ileri sürülen 18 yaşındaki M.E'nin vücuduna isabet eden av tüfeği saçmalarıyla yaralandığı belirtildi.

Haberin Devamı

M.E, Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı

- Bir iş yeri ateşe verildi

Olaylar sırasında kontak anahtarlarına el konulan kimi sürücüler araçlarını kurtarmaya çalışırken, bazıları da göstericilere tepki gösterdi.

İzinsiz gösterinin düzenlediği yerde bazı iş yeri sahipleri dükkanlarında mahsur kalırken, göstericiler, bazı banka şubelerine molotofkokteyli ile saldırdı, bir iş yerini de ateşe verdi.

İtfaiyenin müdahale ettiği iş yeri zarar gördü.

Polis, olası taşkınlıklara karşı zırhlı araçlarla güvenlik noktaları oluşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!