Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 şehit (3)

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta askeri helikopter düştü: 13 şehit (3)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 23:37

Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 şehit (3)

Haberin Devamı

ÜS BÖLGELERİNİ DENETLEMEYE GİTMİŞLERDİ
Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalktıktan sonra yüksek gerilim hattına çarpıp düşen askeri helikopterde şehit olan 13 asker arasında yüksek rütbeli askerlerin de olduğu belirtildi. Askeri heyetin, Şenoba bölgesindeki üs bölgelerini denetledikten sonra Şırnak'a ddönerken havalandıktan sonra kazanın meydana geldiği bildirildi. 
ENKAZA ULAŞILDI, ŞEHİT 10 ASKERİN CENAZESİ GETİRİLDİ
UMKE, AFAD ve sağlık ekiplerinin helikopterin enkazına ulaştığı, çıkarılan 10 şehit cenazesinin ise ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirildiği ifade edildi. 3 askerin ise cenazelerinin getirilmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
ERDOĞAN, AKAR'A BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesiyle ilgili olarak yetkililerden bilgi aldığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde bir askeri helikopterin düştüğüne ilişkin ilk bilginin, Beştepe’de MGK Toplantısının ardından MGK üyelerine verilen iftar esnasında ulaştığını açıkladı. Helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düşmesiyle meydana gelen elim kazada can kayıpları da olmasından derin üzüntü duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehit askerlere Allah’tan rahmet temennisi eşliğinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a başsağlığı dileklerini de ilettiği kaydedildi.
BAKANLAR VE GENELKURMAY BAŞKANI ŞIRNAK'A GİTTİ
Bu arada Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulise Akar'ın Şırnak'a gitmek için Ankara'dan özel uçakla yola çıktığı bildirildi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!