Şırnak'ta 7 bin öğrenciye terörden sınav göçü

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta 7 bin öğrenciye terörden sınav göçü
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 01:35

2 milyon 178 bin 563 adayın gireceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 13 Mart Pazar günü yapılacak. Terör örgütü PKK’ya karşı operasyonlar nedeniyle Şırnak, bu yıl sınav merkezi olmaktan çıkarıldı.

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, Şırnak’taki yaklaşık 7 bin öğrencinin sınava Gaziantep, Batman ve Siirt’te gireceğini duyurmuş, “Adaylar kendi imkânlarıyla katılacaklar, ancak yerel destekler olabilir” demişti. Bu illerde yetkililer Şırnak’tan gelecek öğrenciler için hazırlık yaptı. Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü 500 kapasiteli 2 pansiyonu öğrencilere ayırdı.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, “Şırnak’tan 100- 200 öğrenci bekliyoruz. Adayların hepsine kapılarımız açık” dedi. Gaziantep İl Milli  Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz da “Şırnak’tan 5 bin 399 öğrenci ilimizde sınava girecek. Cuma ve cumartesi günleri otobüs terminalinde stand kuracağız ve öğrencileri karşılayacağız, onlara bilgi vereceğiz. Ayrıca barınmaları için isteyenleri boş pansiyonlarımıza yönlendireceğiz. Onları mağdur etmeyeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Şırnak’taki YGS adaylarına 1.182.900 TL yardım yapıldı’

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Şırnak’ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) katılmak için başvuran, ancak güvenlik nedeniyle sınav merkez yeri Batman, Gaziantep ve Siirt’e kaydırılan öğrencilere, Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yol ve konaklama masrafları için nakdi yardım yapıldığını belirtti. Tekin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Pazar günkü YGS'ye girecek öğrencilere Şırnak Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden 6 ilçe ve il merkezinde yol ve konaklama masrafları için toplamda 1.182.900.00 TL nakdi yardım yapıldı, birçok öğrencimize ücretsiz servis imkanı sağlandı. Ayrıca öğrencilerimizin sınava girecekleri İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle irtibata geçilerek yurtlarımızda barınma imkanı sağlandı. Birçok öğretmenimiz öğrencilerle beraber sınav yerlerine gidip öğrencilerin rahat etmesi ve herhangi bir problemle karşılaşmaması, karşılaştıkları problemlerin çözümü için gerekli çalışma yapıldı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!