Şırnak Voleybol Kulübü antrenörü Bayar:

Güncelleme Tarihi:

Şırnak Voleybol Kulübü antrenörü Bayar:
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 17:08

- "Dünyanın en genç profesyonel voleybol takımı olma ünvanını almak için Uluslararası Voleybol Federasyonu'na başvuruda bulunacağız"

Haberin Devamı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Voleybol Kulübü dünyanın en genç profesyonel voleybol takımı olma unvanını almak için Uluslararası Voleybol Federasyonu'na başvuruda bulunacağı bildirildi.

Geçen yıl bölge play-off müsabakalarında 3.Lige çıkma hakkı kazanan Şırnak Voleybol Kulübü sporcuları çalışmalarını Şırnak Kapalı Spor Salonunda sürdürüyor.

15 bayan sporcunun yer aldığı 45 kişilik takımın yaş ortalamasının 14 ile 17 arasında değiştiğini belirten kulüp antrenörü Yüksel Bayar, yaptığı açıklamada, dünyanın en genç profesyonel voleybol takımı olma unvanını almak için Uluslararası Voleybol Federasyonu'na başvuruda bulunacaklarını ifade etti.

Bayar, kulübü kendi imkanlarıyla 4 yıl önce kurduklarını anlatarak, "Geçen sene katılmış olduğumuz bölgesel play-off maçlarında almış olduğumuz başarıdan dolayı bu yıl Türkiye Profesyonel Voleybol 3 Liginde Silopi Belediyesi Serhatspor adıyla oynamaktayız, Şırnak Voleybol Kulübü olarak tüzel kişiliğimiz olmadığı için onların onların adı ve destek ile 3.ligde oynama fırsatı yakaladık" dedi.

Bayar, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Voleybol takımımızın en büyük özeliği oyuncuların çok genç yaşta olmasıdır. Yaş ortalaması 14 ile 17 arasında değişiyor. Bizim yaptığımız araştırma gösteriyor ki dünyanın en genç profesyonel voleybol takımı statüsündeyiz. Bizde bunu teyit ettirmek ve onaylamak için, Uluslararası Voleybol Federasyonuna yazılı müracaatta bulunacağız. Bunun onayını alacağız ve böylece en genç takım olduğumuzu teyit ettirmiş olacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!