Sırlarla dolu Başak

Başak burcunun sırrı mı olur, demeyin. Sırlar sadece Akrepler’e özel bir davranış biçimi değildir.

Toprak burçları da sırlarla doludur. Toprağın değişken çocuğu Başaklar’ın da tamamen kendileriyle ilgili minik sırları vardır. Tabii hiçbir zaman bir Akrep gibi ne olursa kendine saklayan bir tavır sergilemedikleri için sırlardan uzakmış gibi görünebilirler. Halbuki toprağın derinliklerinde saklı olanları bilemeyeceğiniz gibi toprağın bu kendi halindeymiş gibi görünen çocuklarının da neler hesapladığını, neler planladığını ve hedeflerine nasıl ulaşacaklarını bilmenize imkan yoktur. Çünkü, bunu kendilerine saklarlar.

Bir Başak sessiz, sakin ve telaşsız bir biçimde (tersini söyleyen bir etki yoksa) her türlü dayanıklılık ve sabır testlerinden geçtikten sonra ve hedeflerine giden yolda zerre kadar sapma göstermeden ilerleyip sonuca ulaşırlar.

Siz de onları izleyecek kadar büyük bir dikkat ve sabır varsa, şaşkınlık ve hayranlıkla hedefe ulaştıklarını görürsünüz. Ancak, bu çok istisnai bir durumdur. Çünkü, yakın hedeflerinin ötesindeki bilinmeyen hedeflerini onlar söylemeden bilemezsiniz ve onlar da bunu söylemezler. İşte onların önemli sırrı budur.

Sabır, azim ve sessiz sedasız elde etmelerinin sonuçlarını şansa bağlayabilirsiniz. Tabii böyle düşündüğünüz andan itibaren de yanılırsınız. Çünkü, Başaklar, bir Yay ya da Balık gibi Jüpiter’in doğal korumasında değillerdir. Elbette ki, doğum anında şans faktörünü almış olanlar vardır. Akrepler gibi işlerini sırlardan örülü bir duvarın arkasında yürütmezler. ancak uzun vadeli hesaplarını da oturup pek kimseye anlatmazlar. Sadece hedeflerine ulaşacakları yolu izler ve sonuca varıncaya kadar pes etmeden savaşırlar. Tabii bu savaşları da öyle Koçlar gibi ateşli değildir. Bir Aslan gibi kendini göstermez, Koç gibi atılmaz. Fakat, karar verdiği konuda toprağın hareketi kadar yavaş da olsa, sonuç daima toprak kadar somut ve görünür olur.

Gizlenen fikirler

Aşk potansiyelinin açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu sıra dışı ilişkilerin dikkat çekeceğini gösteriyor. Düşünce biçimini derinden etkileyen ve değiştiren olayların meydana geleceğini işaret eden gökyüzünün konumu gizlenen fikirlerin ortaya çıkacağını gösteriyor. Aynı zamanda yer altı kaynaklarının değeri anlaşılacak ve bu kaynakların kullanılmasını sağlamak üzere yeni bir sistem geliştirilecek.
Yazarın Tüm Yazıları