‘Sırları afişe ettiler’

Güncelleme Tarihi:

‘Sırları afişe ettiler’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 22:43

Balyoz davası soruşturma ve yargılama sürecinde görev yapan 54 hâkim ve savcı hakkında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişleri tarafından sürdürülen soruşturma tamamlandı.

Haberin Devamı

Hâkim ve savcılar ‘Görevi kötüye kullanmak’ ve ‘Devlet sırlarını afişe etmek’le suçlandı. HSYK, 2 yıl önce ‘Balyoz kumpası’ soruşturma ve davalarında görev yapan hâkim ve savcılarla ilgili şikâyetleri incelemesi için 1’i başmüfettiş olmak üzere 5 müfettiş görevlendirmişti. Suçlanan 54 hâkimin yarısı yurtdışında firari, diğer yarısı ise FETÖ suçlaması ile cezaevindeydi. Müfettişler soruşturma boyunca 115 klasör belge topladı, 1263 sayfadan oluşan rapor hazırladı.

Teftiş Kurulu raportörlerinin de incelemelerinden geçen soruşturma raporu HSYK 2. Dairesi’ne iletildi. Hürriyet’in ulaştığı rapora göre, Balyoz davası sürecinde yer alan hâkim ve savcılar ‘Görevi kötüye kullanmak’ ve ‘Devlet sırlarını afişe etmek’le suçlandı. Hâkim ve savcıların ‘ihraç edilmeleri’ önerildi. Soruşturulan isimler arasında eski özel yetkili savcılar Fikret Seçen, Bilal Bayraktar, Süleyman Pehlivan, Hüseyin Ayar, Hüseyin Kaplan, Mehmet Murat Yönder ile hâkimler İdris Hasan, Ali Alçık, Resul Çakır, Ömer Diken, Ali Efendi Peksak ve Murat Üründül de bulunuyor. Soruşturmada ifade veren hâkim ve savcılardan bir bölümü Başbakan Binali Yıldırım’ın geçen ekim ayında AK Parti milletvekilleri ile yaptığı görüşme sırasında dile getirdiği, “Ergenekon ve Balyoz sapına kadar vardı” şeklindeki sözleri ile savunma yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!