Şirketlerin gözdesi hibrit çalışanlar

Güncelleme Tarihi:

Şirketlerin gözdesi hibrit çalışanlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 10:21

Geleceğin mesleklerini değil de geleceğin trendinden söz edecek olursak, bunun hibrit çalışanlar olduğunu söyleyebiliriz. Hibrit çalışan ne demek bakalım…

Haberin Devamı

İş hayatında birden fazla pozisyonda çalışabilme özelliğine sahipseniz çok avantajlısınız. Sadece bir tek uzmanlığınız varsa ve bu size, büyük paralar kazandırmıyorsa iş niteliklerinize birini daha eklemenizde büyük fayda var. Günümüzde öne çıkan ve iş bulmada avantaj sağlayan özelliklerden biri de farklı bir alanda, bir başka personelin yapabildiği işi de yapabilmenizdir. İşte, buna hibrit özellik diyoruz. 

Teknoloji geliştikçe hayatımıza yenilikler ve yeni terimler katıyor. Bunlardan biri de hibrit. İki farklı güç kaynağının bulunması anlamına gelen hibrit kelimesine aşinalık duymamız çok uzak bir geçmişe sahip olmamakla birlikte aslında kelime anlamı dışında da yıllardır hayatımızın içinde yer alıyor. Şöyle ki:

Eskiden telefonu ve fotoğraf makinesini ayrı ayrı düşünürken şimdi her ikisini tek bir cihaz üzerinden kullanabiliyoruz öyle değil mi? Hatta daha da fazlası var. Telefon, müzik çalar, saat, ajanda, fotoğraf makinesi tek bir cihaz içinde cebimize sığıyor.

Haberin Devamı

Ayrıca modern yaşamın olmazsa olmazları arasında yer almaya başlayan AVM’ler de bu sınıfa giriyor. Eskiden her ürün kategorisinin kendine ait çarşısı varken, şimdi, aradığımız her şeyi bir tek AVM içinde bulabilmek mümkün.

Sadece teknolojiyi veya ticari ürünleri aynı yerde toplamakla kalmıyor, artık tüm duygularımızı bile bir tek filmin veya şarkının içine sığdırıyoruz. Örneğin komedi, aşk, macera, dram temaları aynı dizinin içinde birden işlenebiliyor. Veya son derece hüzünlü sözleri olmasına karşın, hareketli müziğe sahip şarkılarda da 2 duyguyu birden yaşıyoruz.Öyle değil mi?

Tüm bunların, kariyerle iş dünyası ile ne ilgisi olduğuna gelecek olursak, şirketlerin işe alım süreçlerinde ve kişiyle uzun vadeli birlikteliklerde, birden fazla niteliğe sahip olmak, çalışanların tercih edilme noktasında etkili oluyor.

Şirketlerin gözdesi hibrit çalışanlar

Hem mühendis hem de pazarlama bilgisine sahip olmak, hem üretmek hem de satmak, grafik tasarımla birlikte metin yazarlığını da yapabilmek, İngilizcenin yanı sıra bir yabancı dil daha bilmek, şoförlükle birlikte bodyguard olabilmek gibi yüzlerce çoğaltılabilecek örnek sıralayabiliriz. Hibrit özellikler, beyaz veya mavi yakalı fark etmeksizin tüm çalışanlar için gitgide önem kazanmaya başladı.

Haberin Devamı

Şirketler, 2 personeli ayrı ayrı çalıştırmak yerine tek çalışana 2 görev vererek ekonomik kâr elde ederken, hibrit özelliğine sahip olanlar da daha kolay iş bulabilme ve mevcut işlerine tutunabilme açısından avantaj sağlıyorlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!