Şirketler yoğun DDOS saldırısı altında

Güncelleme Tarihi:

Şirketler yoğun DDOS saldırısı altında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 10:32

Türkiye’de şirketlerin yüzde 22’si son bir yılda DDoS saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

B2B International ve Kaspersky Lab tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'deki şirketlerin %22'si DDoS saldırılarını son bir yıl içinde yaşadıkları dış bilgi güvenliği tehditleri arasında göstermiş. Katılımcıların %13'ü 2016 yılında şirketleri için en önemli konunun DDoS saldırılarına karşı korunmak olduğu söylemiş.

Siber suçlular tarafından en sık kullanılan para yapma tekniklerinden biri olan bu saldırıların sayısı ve gücü her geçen yıl artmaya devam ediyor ve kullanıcıların korunması konusunu kurumsal gündemin üst sıralarına taşımaya zorluyor. Bu tür saldırıların bir sonucu olarak şirketler günde 10.000 dolar ila 50.000 dolar kaybetme riskini alıyor. Yanı sıra itibarları da bu saldırılardan olumsuz etkileniyor.

Bir DDoS saldırısının amacı, bir web sitesi veya veritabanının bilgi sistemini çok büyük sayıda istek ile doldurarak kullanılamaz hale getirmekt Böyle bir saldırı düzenlemenin nedenleri, holiganlıktan terörizme, haksız rekabetten şantaja kadar uzanıyor. Saldırıların düşük maliyetli olması (bu işe niyetlenmiş bir kişi günde 50 dolar gibi küçük bir tutara 'DDoS saldırısı' olarak adlandırılan bir servis sipariş edebilir), suçluları izlemenin imkansızlığı ve dünya genelindeki bot bulaşmış bilgisayarların ve mobil cihazların fazlaca olması, DDoS saldırılarını günümüzün en yaygın ve tehlikeli siber tehditlerinden biri haline getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!